Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nagelbijten: een teken van perfectionisme

Nagelbijten: een teken van perfectionisme

Nagelbijten: een teken van perfectionisme

Ben jij een nagelbijter en dacht je altijd dat het met stress te maken had? Nee hoor! Nagelbijten is gewoon het resultaat van jouw perfectionisme.

Of je nu friemelt aan je huid, op je nagels bijt of met je haar zit te spelen, volgens onderzoekers van de universiteit van Montreal heeft het allemaal dezelfde oorzaak: je perfectionistische en ongeduldige aard. Nagelbijters zijn mensen die zich snel ergeren en zich tijdens het uitvoeren van hun taken gefrustreerd, ongeduldig en ontevreden voelen, legt Dr. Kieron O’Connor uit.

Frustratie, verveling of stress?

Voor dit onderzoek werden 48 personen onderzocht; de meerderheid van hen waren nagelbijters of mensen die een andere vorm van compulsief gedrag vertoonden. Met een vragenlijst ging men na wanneer zij zich schuldig, geïrriteerd of boos voelden. Vervolgens werden ze in situaties geplaatst die hen stress, verveling, frustratie…  bezorgden.

Te veel energie

Wat bleek: de deelnemers beten méér op hun nagels wanneer ze zich verveelden of gefrustreerd raakten, dan wanneer ze onder stress stonden. Dit bewijst dat deze gewoonte géén teken is van angst of stress. Je gaat juist op je nagels bijten als je het gevoel hebt dat je niets nuttig kan doen met je teveel aan energie.

Gerustgesteld?
Tekst: Justine Rossius

Lees ook:

Vijf beroepen die het meest gelukkig maken

Daarom geeft je lichaam soms schokjes vlak voordat je in slaap valt

10 tekenen dat hij de ware is