Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: trouwen maakt je dikker

Bewezen: trouwen maakt je dikker

Bewezen: trouwen maakt je dikker

copyright: Corbis

Dat wit brood minder gezond is weet iedereen. Nu blijkt dat ook de wittebroodsjaren een aanslag plegen op jouw vrijgezellenfiguurtje. Wetenschappers hebben bewezen dat getrouwde mensen dikker zijn dan ongehuwde. Ach, trouwen is niet meer van deze tijd, right?

Gezonder eten, minder sporten

Het is niet allemaal slecht nieuws voor de gehuwde dames. Uit een onderzoek van de universiteit van Basel en het Instituut Max Planck in Duitsland blijkt dat getrouwde mensen namelijk gezonder eten, maar minder sporten en gemiddeld een hoger BMI hebben dan singles en samenwonende koppels. Mannen en vrouwen in een relatie, getrouwd en ongetrouwd, zouden gemiddeld weer dikker zijn dan singles.

De conclusies klinken meer dan logisch. Getrouwde mannen en vrouwen voelen zich minder verplicht altijd aantrekkelijk te zijn voor hun partner en laten zich dan ook sneller gaan. Bovendien zijn er vaak kinderen in het spel, waardoor er minder tijd is om te sporten. Kwestie van je even af te vragen of een slank lichaam jou waardevol genoeg is om die ring, die bruidsjurk en vooral dat spetterende feest achterwege te laten. Wij gokken van niet.

Lees ook