Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 13 make-up trucs die elke vrouw moet kennen

13 make-up trucs die elke vrouw moet kennen

13 make-up trucs die elke vrouw moet kennen

giphy (4)

Bron: giphy

 

Ken jij de truc met koffielepeltje voor eyeliner al? En wist jij dat je door middel van een hashtag smokey eyes kunt creëren? Deze en nog vele andere verrassende make-uptips hebben wij even op een rij gezet. Pay attention girls, dit moét je weten!

 

1.  Maak van je oogpotlood een gel-liner

 

Pak je oogpotlood en houd het puntje één seconde boven een vlammetje. Laat het dan zo’n 15 seconden afkoelen. Een te hard oogpotlood geeft niet altijd genoeg kleur af, en tekent meestal een heel dun lijntje. Dankzij het vlammetje wordt het harde oogpotlood wat meer vloeibaar en kan je makkelijker een natuurlijk smudgy lijntje trekken.

2. Bedek je hele ooglid met wit oogpotlood

 

Om een basic of minder felle oogschaduw maximaal te laten uitkomen, gebruik je best een primer op je ooglid. Niet in huis? Neem dan een wit- of huidskleurig oogpotlood en breng deze aan op het hele ooglid. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter uitkomt én langer houdt.

3. Teken eerst de buitenste randen van de wings van je eyeliner en trek dan de rest van het lijntje

 

Door je eyeliner halverwege je ooglid te starten en het lijntje vervolgens tot iets buiten je oog door te trekken, lijken je ogen groter. Alleen in veel gevallen is het nogal lastig om één vloeiende lijn te maken. Kwestie van oefenen, zeggen de experts, maar probeer ook eens te beginnen met de buitenkant van je ooglid en van daaruit naar binnen te werken.  Stukken makkelijker!

 

4. Gebruik een lepel om de perfecte eyeliner te trekken

 

Als het echt niet lukt met de eyeliner, kan je altijd je toevlucht zoeken in hulpmiddelen – een lepel bijvoorbeeld. Say what? Leg eerst de steel van de lepel tegen je buitenste ooghoek om de rechte lijn met je eyeliner te trekken. Draai dan de lepel om zodat hij op je ooglid rust met de bolle kant naar buiten en gebruik de ronde onderkant om een perfecte curve te tekenen. Even oefenen, maar als je het door hebt: supermakkelijk!

 

5. Gebruik diezelfde lepel om mascaravegen op je ooglid te vermijden

 

Houd de lepel met de bolle kant naar buiten op je ooglid. Breng dan je mascara aan op de normale manier. Alleen zullen er nu geen vegen op je ooglid staan maar op de achterkant van de lepel.

 

6. Teken een schuine hashtag in je buitenste ooghoek voor instantsmokey eyes

 

Supersnelle smokey eyes krijg je door een kleine schuine hashtag te tekenen op je buitenste ooghoek. Even alles blenden met een kwastje op met je vingers et voilà, een smokey effect.

 

7. Verwarm je wimperkruller even met je haardroger

 

Op die manier krullen je wimpers makkelijker én blijven ze ook langer zo. Wel even laten afkoelen voor je begint.

 

8. Voor langhoudende lippenstift, gebruik een tissue en wat doorzichtig poeder

 

Breng je lippenstift aan en druk er dan een tissue tegen. Met wat doorzichtig poeder ga je daarna over je lippen. Het zet de kleur vast voor een urenlang effect.

 

 

9. Dep wat doorzichtig poeder op je wimpers

 

Dep met je borstel wat doorzichtig poeder tussen je wimpers. Het helpt om de mascara beter te laten zitten tussen de verschillende lagen die je aanbrengt. Volumineuze wimpers met één handig trucje en je mascara blijft nog langer zitten ook.

 

10. Gebruik een schuifspeldje bij het aanbrengen van lijm op je valse wimpers

 

Maak jij ook altijd zo’n zooitje van de lijm bij je valse wimpers? Probeer de lijm dan eens aan te brengen met de punt van een schuifspeldje. Makkelijk en snel verdeel je de lijm gelijkmatig over je ooglid, zonder te morsen. Let wel op dat je dat schuifspeldje vol met lijm vervolgens niet in je haar steekt, want dan heb je weer een heel andere beautycrisis om op te lossen.

 

11. Mix losse pigmenten met wat balsem of gel om je eigen lipgloss te maken

 

Die ene kleur oogschaduw is zo fantastisch dat je hem ook op je lippen wil? No problemo, meng de losse oogschaduw met wat balsem in een lepel en klaar is kees. Lipgloss for free!

 

12. Een “X” op je bovenlip zorgt voor de perfecte Cupidoboog

 

Om je Cupidoboog (in het midden van je bovenlip) wat meer in de verf te zetten, teken je met een lippenpotlood (in dezelfde kleur als je lippenstift of course) een “X” op je bovenlip. Breng dan zoals normaal je lippenstift aan en je volupteuze lippen zijn een feit. Kylie Jenner, eat your heart out!.  Klik hier voor foto’s om de effecten te zien.

13. Verberg donkere cirkels onder je ogen met een cover-up in driekhoeksvorm

 

Na een avondje stevig doorhalen kijk je verschrikt in de spiegel: donkere blauw-paarse wallen en opgezwollen oogleden ontsieren je -normaal zo frisse- blik. Wat nu? Stipjes concealer zetten waar nodig is oké, maar de beste manier om er weer fris en fruitig uit te zien is een omgekeerde driehoek tekenen. De basis ligt onder je oog en de punt wijst naar de onderkant van je wang. Het geeft een instant liftend effect, want het lichtste punt is het meest intens vlak onder je oog.

 

Nog meer make-up trucs?

 

Bron: flair.be