Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 sporten voor strakke dijen

5 sporten voor strakke dijen

5 sporten voor strakke dijen

Nee, onze dijen zijn niet ons meest charming lichaamsdeel. Maar daar gaan we verandering in brengen, en wel met een van deze vijf sporten.

1. Joggen

Als je aan je uithouding werkt, spreek je je vetreserves aan en gaan je dijen automatisch strakker worden . Maar let op: om calorieën en vet te verbranden, moet je minstens 20 minuten joggen. Als beginner mag je gerust elke 5 of 10 minuten stoppen om even stevig te wandelen. Het doel blijft hetzelfde: zo lang mogelijk zo veel mogelijk bewegen.

2. Zwemmen

Zwemmen is niet alleen goed voor je dijen, het is ook de sport waar je het minst snel van buiten adem bent. Goed nieuws voor de minder enthousiaste sportievelingen dus! Nog een extraatje: als je 2 tot 3 keer per week gaat zwemmen, verdwijnt die hardnekkige cellulite als sneeuw voor de zon. Om te variëren kan je ook eens met zwemvliezen gaan zwemmen. Grappig en leuk! Of volg een les aquabiking (ja, dat is inderdaad met een fietsje in het zwembad): een uitstekende cardiotraining.

3. Flamenco

Dol op dansen? Waag je dan eens aan flamenco! Bij deze dans maken je benen heel snelle bewegingen, waardoor je al swingend je dijen versterkt. Ander alternatief? Salsa!

pilates

4. Pilates

Pilates – een redelijk rustige sport – verstrekt je dijen van binnenuit, maakt je strakker en zorgt voor een goede houding.

5. Touwtjespringen

Dé manier om een recordaantal calorieën te verbranden en je dijen te verstevigen.Neem tussen elke reeks van 50 sprongen even pauze.

 

Nog meer over sporten?

Bron: flair.be // Afbeeldingen: giphy