Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen waarom fit zijn écht belangrijk is

5 redenen waarom fit zijn écht belangrijk is

5 redenen waarom fit zijn écht belangrijk is

Kijk op een willekeurige Instagram, en de groene smoothies en kale salads vliegen je om de oren. #fitgirl zijn is je van het, en een sixpack hebben al helemaal niet zo bijzonder meer. Leuk en aardig, maar er zijn dus veel meer redenen dan een strak lijf om vanavond tóch de sportschool te verkiezen boven de bank.

Je wilt het misschien niet gelijk horen, want er stond eigenlijk een hete date gepland met je beste vrienden Ben & Jerry en een heel seizoen van Gossip Girl. Maar tover die nieuwe sportschoentjes uit de kast. Waarom? Nou, daarom!

Meer energie

Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je hebt. Je zult wel moe zijn aan het eind van de dag, maar op een goede manier. Meer energie betekent meer dingen kunnen doen die jou gelukkig maken. Misschien toch dat weekendje weg niet afzeggen?

giphy (5)

Je bent gelukkiger
Happy girls are the prettiest‘. Audrey Hepburn zei het al, en heeft zeker gelijk. En laat voldoende beweging nou net bijdragen aan een gelukkig gevoel! Als je sport, maakt je lichaam het happy stofje endorfine aan. Ook wel de natuurlijke feel good drug genoemd. En daarvoor hoef je alleen maar een uurtje te zweten.

giphy (1)

Je wordt weerbaarder
Het is wetenschappelijk bewezen. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert de kans op griezelige ziektes zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes en zelfs kanker.

giphy (4)

Je voelt je zekerder

Na een rondje rennen krijg je niet alleen meer energie, maar ook je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost! Iedere keer dat je weer een kilootje meer kunt liften in de sportschool of nét een kilometer verder kunt rennen, zul je meer vertrouwen in jezelf krijgen. En dat heeft als bijkomstigheid dat je trots op jezelf bent én dus meer van jezelf gaat houden. Yeah baby!

giphy (2)

Mooi oud worden
We dromen allemaal van georgous oud worden, zonder al te veel rimpels en met een grote lach. And guess what? Dat kan gewoon, als je vanaf nu zorg draagt voor je lichaam en gezond leeft. Als je nu bijvoorbeeld veel voedsel eet dat rijk is aan antioxidanten (boerenkool, spinazie, bieten, bosbessen, rozijnen) vertraagt dat je verouderingsproces. En daar pluk je later de vruchten van. (Maar héél af en toe een donut of pain au chocolat ken best, hoor!)

giphy (3)

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan