Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om vaker citroenen te eten

5 redenen om vaker citroenen te eten

5 redenen om vaker citroenen te eten

1. Citroen geeft een ‘kick’ aan elk gerecht

Het zure van een citroen maakt elke salade, soep, dip of cake net wat frisser. In tropische landen wordt citroen vaak gebruikt om groenten een oppepper te geven. En wat te denken van Spaanse paella waar je altijd een partje citroen bij krijgt? Dat kunnen wij ook! Maak bijvoorbeeld een dressing van citroensap, azijn, olijfolie en honing en schenk hem over je salade. Besprenkel je dagelijkse portie fruit met versgeperst citroensap of druppel het over vis uit de oven. Citroen maakt je gerechten helemaal af.

2. Citroen helpt bij afvallen

Ja, dat lees je goed. Wil je een paar kilo kwijt? Dan kan het geen kwaad om regelmatig citroen te eten! De vrucht bevat namelijk pectinevezels en die geven een verzadigend gevoel. Ze zorgen er bovendien voor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. De vrucht heeft ook nog eens een reinigende werking. Oftewel: gifstoffen worden sneller je lichaam uit gewerkt. Nu is een citroen natuurlijk niet iets om lekker uit het vuistje te eten, maar probeer de vrucht eens vaker door je eten te verwerken.

lemonade

copyright: giphy

3. Citroen geeft een boost aan je immuunsysteem

Grieperig? Citroen is je natuurlijke redder in nood. De vrucht heeft een antibacteriële en antivirale werking. Dit heeft-ie te danken aan de hoge concentratie antioxidanten in de vorm van bijvoorbeeld vitamine C. Keelpijn? Gorgel eens met citroenwater! Met een beetje geluk verzacht het je keel. Tip: begin je dag eens met een drankje van versgeperst citroensap, aangelengd met heet water en een beetje honing. Alleen de frisse smaak geeft je al een opkikker en het is ook nog bijzonder goed voor de stoelgang.

4. Citroenen zijn gezond

De citrusvrucht helpt bij het afdrijven van afvalstoffen uit je lichaam, waardoor je een betere huid krijgt. Dat komt vooral door de hoge dosis vitamine C in de vrucht – deze vitamine is de belangrijkste natuurlijke antioxidant voor ons lichaam. Vitamine C helpt bij het voorkomen van diabetes en hartziektes.

5. En… citroen geeft je een frisse adem!
Wie vindt dat nou niet prettig? Drink een glas citroenwater (of voor de bikkels: puur citroensap) en je adem verfrist direct. Je kunt natuurlijk ook een partje citroen eten. Poets wel eerst even je tanden, de volgorde omdraaien kan je tandglazuur namelijk aantasten.

 

Lees ook:

Bron: Libelle