Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 5 handige tips verlossen je in no time van de hik

Deze 5 handige tips verlossen je in no time van de hik

Deze 5 handige tips verlossen je in no time van de hik

Wie wil ze niet: tips tegen de hik! Het zou helpen om je adem zo lang mogelijk in te houden of om ondersteboven een glas water te drinken – geen aanrader – maar dikwijls geeft de hik zich niet zo snel over. Hier zijn enkele trucjes die je wel succesvol van die irritante hik zouden afhelpen.

1. Drink een overvol glas water leeg
Nee, je moet niet gewoon een glas water drinken en je moet het gelukkig ook niet ondersteboven drinken (we zijn geen acrobaten). De bedoeling is dat je het glas tot aan het randje vult en dat je je voorover buigt en het glas leegslurpt. Het ziet er niet uit, maar het is praktischer dan je glas ondersteboven leegdrinken én het zou ook effectiever zijn.

2. Eet pindakaas
Als je verzot bent op pindakaas is dit het ideale trucje voor jou. Een eetlepel van dit goedje zou je onmiddellijk van die vervelende hik moeten afhelpen. Als je geen fan bent van pindakaas, kun je beter een van onze andere tips tegen de hik uitproberen.

3. Houd ijsklontjes tegen je neus
Je hebt natuurlijk niet op elk moment van de dag ijsklontjes bij de hand, maar als je thuis zit met de hik en als je al verschillende dingen geprobeerd hebt om ‘m kwijt te raken, kun je het weleens proberen.

4. Zet druk op je middenrif
Adem diep in, houd je adem in en zet zo’n 15 seconden extra druk op je middenrif. Weet je niet goed hoe je dat doet? Zuig je longen vol met lucht, span al je buikspieren aan en houd dit minstens 15 seconden vol. Wedden dat de hik verdwenen is?

5. Krijg een orgasme 
Geen leukere manier om van de hik af te komen dan een orgasme. Je vriend zal je maar al te graag een handje helpen. Hij vindt die hik waarschijnlijk ook ontzettend vervelend.

Eerder schreven we ook al over de hik: hoe je eraan komt (en ook hoe je ‘m kwijtraakt).