Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 gezonde eettips voor joggers

5 gezonde eettips voor joggers

5 gezonde eettips voor joggers

Als jij wel eens een rondje door het park jogt, weet je dat allerlei verschillende factoren bijdragen aan een fijne sessie. Sommige mensen lopen het liefst ‘s morgens vroeg, op een lege maag, als het niet te warm is, anderen geven eerder de voorkeur aan het einde van de middag na eerst een kopje koffie te hebben gedronken. Maar wat kan je nu eigenlijk het beste eten voor een loopsessie?

Joggen is iets heel persoonlijks – iedere loper heeft zijn eigen stijl en voorkeuren. Als je geen marathonloper bent, kun je in principe eten en rennen wanneer je wilt, zolang jij je er maar goed bij voelt.

Toch hebben we hieronder 5 richtlijnen voor je opgesteld, waar veel lopers bij zweren. Probeer het eens uit, misschien loop je wel beter dan ooit!

1 Eet ten minste ander half uur van te voren je laatste maaltijd

Veel mensen lopen het liefst op een lege maag, zodat ze geen last krijgen van kramp of steken. Nadeel hiervan is wel dat je je na verloop van tijd een beetje slap kan voelen. Als twee of anderhalf uur voor je loopje nog iets eet, loop je misschien makkelijker.

2 Snack!

Een klein hapje voor je gaat lopen kan je net dat extra beetje energie geven, waardoor je sneller loopt dan normaal. Amandelen of een banaan zijn bijvoorbeeld befaamde energieboosters, maar misschien zweer jij bij iets anders?

3 Drink voldoende

Iedereen weet dat je na het lopen goed moet drinken, maar het is ook heel belangrijk om genoeg water te drinken voordat je gaat sporten. Als je te weinig vocht in je lichaam hebt, droog je uit tijdens het sporten en krijg je last van verzuring in je spieren en andere kwaaltjes. Je hebt vast wel eens gevoeld dat het ineens even niet zo lekker ging? Een paar grote slokken water kan dan uitkomst bieden.

4 Koolhydraten

Je hebt vast wel eens gehoord dat marathonlopers voor ze beginnen gekookte pasta zonder saus eten – als ontbijt of als diner de avond ervoor. Nu ben jij misschien wel geen marathonloper, maar het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het eten van koolhydraten nu eenmaal voor veel energie zorgt – en dat brood heus niet de vijand is. Probeer eens twee uur voor je sportsessie een bruine boterham met pindakaas te eten en kijk of dat effect heeft op je trainingstijden of snelheid.

5 Koffie

Over koffie zijn de meningen verdeeld: de een zegt dat een kopje koffie voor een work-out de perfecte energiebooster is, waardoor je sneller loopt en je vooral beter voelt. De ander zegt dat koffie vocht aan je lichaam onttrekt, waardoor je sneller uitdroogt en je minder goed kan lopen. Kijk zelf of deze energiekick werkt voor jou.

 

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag, Fitness-plaza