Word abonnee

Kies n√ļ voor een abonnement met korting

Abonneer n√ļ met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 5 etenswaren helpen tegen wallen

Deze 5 etenswaren helpen tegen wallen

Deze 5 etenswaren helpen tegen wallen

Oef, wat was het weer een goeie avond gister. Wel jammer dat die wallen maar niet wegtrekken. Probeer het eens met deze huis-tuin-en-keuken-middeltjes, succes gegarandeerd. Kan je er vanavond weer tegenaan ūüėČ

1. Volle melk

Je wist het misschien nog niet, maar volle melk kan je helpen om van walletjes onder je ogen af te raken. Melkzuur werkt namelijk kalmerend en hydraterend voor de huid. Neem twee wattenbolletjes, drenk ze in koude melk en leg vervolgens op je ogen.

2. Eiwit

Ook een goeie om die donkere wallen weg te werken. Bovendien maakt eiwit je huid strakker helpt het rimpels te voorkomen. Scheid een ei en klop het eiwit op in een kommetje. Breng het opgeklopte eiwit met een borstel aan onder je ogen. Laat 15 minuten drogen en spoel vervolgens af met lauw water.

3. Groene of zwarte thee

Zowel groene als zwarte thee helpt om de huid rond je ogen te¬†kalmeren en te ontzwellen. Leg twee theezakjes even in een kop warm water en laat ze nadien een¬†half uurtje afkoelen in de koelkast. Leg de zakjes zo’n 15 minuten op je ogen en relax.¬†Je kan ook groene thee zetten, die vervolgens in een ijsblokjesvorm gieten en invriezen. De ijsblokjes van thee kan je ‘s ochtends in een doekje wikkelen en gebruiken op je ogen.

Fit-door-groene-thee

4. Komkommer

Ongetwijfeld de best gekende remedie tegen wallen onder je ogen: schijfjes komkommer. In de groente zitten onder andere antioxidanten die kalmerend en ontzwellend werken. Gewoon twee schijfjes van een gekoelde komkommer snijden en op je ogen leggen.

5. Rauwe aardappelen

Mocht je geen komkommer in huis hebben, dan zijn schijfjes rauwe aardappel een prima alternatief. Aardappel werkt op dezelfde manier als komkommer en helpt bovendien het overtollige water van onder je ogen weg te halen.

 

Lees ook:

Bron: flair.be// afbeelding: giphy