Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 dingen die mannen doen als ze ziek zijn

5 dingen die mannen doen als ze ziek zijn

Health
5 dingen die mannen doen als ze ziek zijn

Mannen die ziek zijn: we weten allemaal hoe ze zich gedragen. Inderdaad, als grote baby’s. Wij vrouwen houden het hoofd rechtop en gaan gewoon door, maar mannen die ziek zijn kunnen weleens serieus overdrijven. Deze 5 dingen doen mannen als ze ziek zijn.

1. Klagen

Ze hebben een simpele verkoudheid, maar klagen steen en been waardoor het lijkt alsof ze een verschrikkelijk virus hebben en op hun sterfbed liggen.

2. Zich gedragen als een klein kind

Ze willen een boterham met choco zónder korstjes, een glas versgeperst fruitsap, een lolly, en heel de dag games spelen. Sommigen verwachten zelfs dat jij het eten in stukjes snijdt.

3. Slapen en sport kijken

Omdat ze uiteraard zo doodziek zijn, kunnen ze alleen maar slapen. Het huishouden doe jij wel – als je dat niet al altijd deed. En als ze wakker worden, willen ze sport kijken. Of hun favoriete actiefilms. Ook wanneer je favoriete tv-serie bezig is. ‘Ja maar, ik ben wel heel ziek.’

4. Op hun wenken bediend willen worden

Niets kunnen (willen) ze zelf nog doen. ‘Schat, help me eens rechtop, ik wil tv kijken. Schat, wil je een kopje thee met citroen en honing maken? Schat, wil je mijn kussens opschudden? Schat, wil je de kippensoep maken die mijn moeder zo lekker kan maken?’

5. Medelijden opwekken

Iedereen die ze kennen, moet weten hoe vreselijk ziek ze zijn. Collega’s, vrienden, ouders, en uiteraard ook alle Facebookvrienden. In de hoop dat ze meeelevende kaartjes en appjes krijgen, én telefoontjes van hun moeder die vraagt of ze iets kan doen. En ze willen liefst van al dat jij ze knuffelt en vertroetelt en hen zegt dat alles wel goed komt.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee