Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 dingen die iedere vrouw met dun haar moet weten

5 dingen die iedere vrouw met dun haar moet weten

Health
5 dingen die iedere vrouw met dun haar moet weten

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle bos. Vol jaloezie kunnen we kijken naar dames met indrukwekkende kapsels, waarbij ons bosje haar compleet in het niet valt. Toch kun je ook met fijn haar een volumineuze haardos krijgen, door een aantal dingen in je dagelijkse routine aan te passen.

Dagelijks wassen
Er gaan heel veel verhalen rond dat dagelijks je haar wassen niet goed is voor je lokken. Wanneer je erg dik haar hebt, is iedere dag wassen zeker overbodig. Maar wanneer je een dun bosje op je hoofd hebt, is het juist wél aan te raden om dagelijks te wassen. Vette roots zorgen namelijk al gauw voor een platte haardos – en dat wil je niet. Je kunt ook kiezen voor het gebruiken van droogshampoo, als je geen fan bent van dagelijks wassen.

Bye borstel
Fijn haar gaat al gauw slap langs je gezicht hangen. Het borstelen van je natte haar kan daar ook voor zorgen, dus raden wij je aan om enkel je vingers te gebruiken. Vergeet ook niet om je roots van wat sea salt spray te voorzien, dit zorgt voor nóg meer volume. Wanneer je haar gedroogd is, kun je wel voorzichtig een borstel gebruiken.

Goed geknipt
Dit is wellicht een open deur, maar een goed kapsel kan zó veel verschil maken! Over het algemeen geldt bij dun haar de regel: hoe botter het kapsel geknipt is, hoe voller je haar lijkt. Een rechte onderkant oogt namelijk voller dan een kapsel met veel laagjes erin.

Goed gekleurd
Ook met kleur kun je veel doen om je haar voller te laten lijken. Denk hierbij aan highlights of lowlights, waarmee je een volle bos kunt faken.

Kies de juiste producten
Wat iedere vrouw met fijn haar sowieso in haar badkamerkastje moet hebben staan? Een goede volumespray. Ook sea salt spray is een aanrader, want hiermee creëer je in een handomdraai een coupe die heel vol en nonchalant oogt.

En ladies, nog even dit. Hoe je kapsel ook zit, zorg gewoon dat je áltijd je innerlijke Beyoncé paraat hebt. Confidence is key!

Bron: Pure Wow

Lees ook:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee