Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 bijzondere feiten over kindjes die zijn geboren in september

5 bijzondere feiten over kindjes die zijn geboren in september

5 bijzondere feiten over kindjes die zijn geboren in september

Ieder kind is speciaal en ieder kind is uniek: daar zijn we het allemaal over eens. Toch blijkt dat kinderen die zijn geboren in de maand september, een heel aantal voordelen meepikken. Hieronder vijf bijzondere feiten over septemberbaby’s.

Lees ook: Onderzoek: het verband tussen borstvoeding en borstkanker

Ze delen hun verjaardag met héél veel anderen
Natuurlijk worden er op elke dag veel kinderen geboren, maar uit onderzoek blijkt dat de meeste kinderen geboren worden in september. In de Verenigde Staten komt 9 september als dé populairste dag uit de bus, want op die datum blijken er in Amerika de meeste kinderen te worden geboren.

Ze lopen voor op hun ontwikkeling
Kinderen die worden geboren in september, blijken geregeld voor te lopen op de ontwikkeling van hun klasgenootjes. Een recente studie wijst uit dat dit voordeel naar voren komt als het kind vijf jaar wordt, en dat het invloed kan hebben op zijn hele leven. Zo zouden kinderen die worden geboren in september, vaker naar de universiteit gaan en zelfs minder kans hebben om in de gevangenis te belanden.

Ze hebben meer kans om oud te worden
Een studie wijst uit dat mensen die worden geboren in de maanden september tot en met november, een grotere kans hebben om oud te worden. Zij zouden de grootste kans hebben om honderd jaar of zelfs ouder te worden!

Ze zijn vaak langer dan hun leeftijdsgenoten
Uit een recente studie van de Britse Bristol University blijkt dat kinderen die in de nazomer worden geboren, vaak groter zijn dan hun leeftijdsgenoten. Het zou gemiddeld zo’n 5 centimeter schelen!

Ze hebben een grotere kans op sterke botten
Dezelfde Britse studie wijst uit dat kinderen die worden geboren in september, vaak sterkere botten hebben dan hun leeftijdsgenoten. Hun botten zouden namelijk breder zijn, wat de kans op botbreuken sterk zou verminderen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Pure Wow. Beeld: Sanoma Beeldbank, Giphy