Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 4 dingen die elke vrouw moet weten over haar cyclus!

4 dingen die elke vrouw moet weten over haar cyclus!

4 dingen die elke vrouw moet weten over haar cyclus!

Wist je dat je menstruatie cyclus vier fases kent? Afhankelijk van de hormoonschommelingen heeft elke fase een ander effect op hoe je je voelt. Je kunt er dus niks aan doen dat je soms alleen maar op de bank wil zitten en chocolade wil eten.

Fase 1: Een goede reden om op de bank te chillen en Gossip Girl te kijken

Je cyclus begint met de menstruatie. Je verliest bloed en je progesteron niveau daalt, in deze week heb je het minste energie. Neem tijd voor jezelf en luister naar je lichaam.

Fase 2: Yes! We hebben er weer zin in!

De tweede fase begint na je menstruatie, je niveau van oestrogeen en testosteron neemt toe en dit zorgt voor meer energie en vaak ook een beter humeur. Je bent extroverter, assertiever en hebt een hoger libido. Dit is een goed moment om aan een nieuw project te beginnen, knopen door te hakken en de deur uit te gaan!

Fase 3: Wow! Wat zit mijn haar goed vandaag!

De derde fase is die van de ovulatie. Je niveau van testosteron en oestrogeen is nu op het hoogtepunt! Je voelt je waarschijnlijk zelfverzekerder en aantrekkelijker en je hebt een hoog libido. Dit is een goed moment voor een belangrijke date of een sollicitatie gesprek. Je hebt in deze fase ook veel energie, dus dit is een goed moment om eindelijk eens die 5km te lopen!

giphy (33)

Fase 4: Blegh pms

De vierde fase bestaat uit twee delen. Het eerste deel lijkt op de derde fase, het tweede deel is helaas de periode van de pms. Je testosteron en oestrogeen niveau neemt af en je lichaam maakt progesteron aan. Progesteron heeft een kalmerend en stabiliserend effect en dit is een goed moment om je to do lijstje af te werken en te nestelen.

Bron: www.mindbodygreen.com

Lees ook:

Met deze tips heb je nooit meer vet haar

Welke vorm van anticonceptie past bij jou?

4 dingen die je niet mag eten als je minder puistjes wil