Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 3 redenen waarom hij (g)een tweede kans verdient

3 redenen waarom hij (g)een tweede kans verdient

3 redenen waarom hij (g)een tweede kans verdient

Als je erachter komt dat je partner je bedrogen heeft, kun je twee dingen doen: je geeft hem een tweede kans of je zet een punt achter jullie relatie. Het is moeilijk om de persoon die je graag ziet effectief los te laten, hoe hard hij je ook gekwetst heeft. Je wil echter ook niet nog eens gekwetst worden, dus stel jezelf de volgende vragen voordat je een beslissing maakt. 

blair

Hij verdient geen tweede kans als…

 

1. … hij zijn affaire niet op wil geven

Tenzij je openstaat voor een open relatie of polygamie, is het geen goed idee om hem een tweede kans te geven. Het feit dat hij zijn affaire niet kan of wil opgeven voor jou, zegt genoeg: ander en beter. Je kan hem nog zo graag zien, die liefde is niet meer wederzijds.

 2. … hij ontkent dat hij je bedrogen heeft

Als je partner blijft ontkennen hoewel je staalharde tegenbewijzen hebt, is er weinig hoop. Het feit dat hij zijn fout niet kan toegeven, betekent dat hij die ook niet inziet. De kans is klein dat hij in de toekomst eerlijk zal zijn als hij hier al niet eerlijk en open over kan zijn.

 3. … jij het niet kan loslaten

Als je niet kan leven met het idee dat hij ooit is vreemdgegaan, zet je er beter onmiddellijk een punt achter. Het is belangrijk dat je eerst zelf heelt voordat je aan je relatie werkt. Denk goed na of jij hem wel een tweede kans kan geven, want anders zal het altijd tussen jullie in blijven staan.

Hij verdient een tweede kans als…

 

1. … hij zijn verantwoordelijkheid neemt 

Je moet hem niet onmiddellijk vergeven, maar weet dat het een positief teken is als je merkt dat hij écht zijn best doet om het goed te maken. Als je partner oprecht spijt toont voor zijn acties, is dat een hoopvol teken. Hij ziet in dat hij een zware fout gemaakt heeft. Je vertrouwen in hem is beschadigd en hij weet dat het nu aan hem is om daar verandering in te brengen.

 2. … jullie samen aan je relatie willen werken

Het is van groot belang dat jullie er beiden opnieuw voor willen gaan. Als je wil dat de relatie slaagt, zullen jullie ook moeten openstaan voor die tweede kans. Eerlijkheid staat centraal, dus wees eerlijk tegen jezelf en tegen je partner. Praat met elkaar over wat jullie willen. Soms is het moeilijk, maar leer elkaar opnieuw in vertrouwen te nemen.

 3. … ook jij openstaat om te veranderen

We willen hem natuurlijk niet goedpraten en het is zéker niet jouw schuld als je partner je bedrogen heeft! Het is pijnlijk om in te zien, maar je partner is waarschijnlijk niet zonder reden vreemdgegaan. Vraag je partner om eerlijk en duidelijk te zijn. Vraag waarom hij is vreemdgegaan, vraag of je in zijn ogen iets anders had moeten doen. Als jullie beiden geen punt achter jullie relatie willen zetten, zoek dan samen een oplossing.

Lees ook:

Bron: Flair.be
Tekst: Valerie Noelanders