Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Doe jij deze 3 dingen? Dan ben je waarschijnlijk super slim!

Doe jij deze 3 dingen? Dan ben je waarschijnlijk super slim!

Doe jij deze 3 dingen? Dan ben je waarschijnlijk super slim!

Vloek jij veel, ga je laat naar bed en ben je ook nog eens rommelig? Dan heb je vast al vaak het goedbedoelde advies gekregen om je leven te beteren. Maar deze drie “slechte” gewoontes, zouden er zomaar eens op kunnen duiden dat je zeer intelligent bent. Zeker niet mee stoppen dus!

1) Intelligente mensen vloeken meer

Krijg je van de mensen in je omgeving wel eens te horen dat je te veel vloekt? Nou, laat ze dan maar kletsen, want dit betekent gewoon dat je heel slim bent! Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel vloeken over het algemeen een betere woordenschat hebben dan mensen die niet vloeken. Mensen die binnen een minuut meer scheldwoorden konden opnoemen presteren over het algemeen ook beter op IQ testen.

giphyshitballs

Beeld: giphy.com

2) Intelligente mensen gaan later slapen

Of je een ochtend- of avondmens bent is genetisch bepaald, maar wat mensen onderscheidt van dieren is het feit dat wij er bewust voor kunnen kiezen om wakker te blijven, ook al wil onze biologische klok dat we gaan slapen. Dat mensen ook in het donker wakker zijn is iets wat pas mogelijk werd met de ontdekking van het vuur en later de elektriciteit, nachtelijke activiteiten zijn daarmee een evolutionaire nieuwigheid (we zien nou eenmaal niet goed in het donker). Langer wakker blijven wordt daarom in verband gebracht met een grotere intelligentie.

giphynacht

Beeld: giphy.com

Ander onderzoek ondersteunt bovenstaande hypothese, want jonge Amerikaanse volwassenen die later naar bed gaan blijken slimmer te zijn dan hun leeftijdsgenoten die eerder gaan slapen. Bijvoorbeeld: Mensen die in hun jeugd op een IQ van 75 (zwakbegaafd) getest werden, gaan gemiddeld rond 23.41 uur naar bed. Mensen die in hun jeugd op een IQ van boven de 125 (begaafd) getest werden, gaan gemiddeld rond 00:29 uur naar bed.

3) Intelligente mensen hebben een rommelig bureau

Een rommelig bureau is volgens onderzoekers namelijk een teken van het feit dat je met belangrijkere dingen bezig bent dan het opruimen van wat prullaria. En een rommelige omgeving zorgt voor meer creativiteit.

giphybrueay

Beeld: giphy.com

Is jouw bureau altijd netjes opgeruimd? Ook daar is niks mis mee hoor, dan heb je waarschijnlijk een gezondere levensstijl en ben je vrijgeviger.

Lees ook: 

Is jouw vriend linkshandig? Dan heb je geluk!

Wat jouw lichaam (en dat van hem) verklapt over je seksleven

Bewezen: door dít woord vaker te gebruiken, vinden mensen je veel aardiger!

Bron: businessinsider.be