Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 11 verrassende dingen die je zeker herkent als je net moeder bent geworden

11 verrassende dingen die je zeker herkent als je net moeder bent geworden

11 verrassende dingen die je zeker herkent als je net moeder bent geworden

Als je zwanger bent (gefeliciteerd!), verdrink je bijna in de lectuur over het hele proces. Van zwangerschapszwemmen tot kolven, van slaaphouding tot indaling en van 32e week (wanneer stop je met praten met maanden en begin je in weken?) tot zwangerschaps-shapewear. Allemaal leuk en aardig, maar al die brochures en boeken vergeten te vermelden wat je écht zal overrompelen als je dreumes er eenmaal is.

  1. Er zal over je heen geplast worden. Vaak.

2. En nu we het daar toch over hebben: er zal ook over je heen gebraakt worden. Misschien nog wel vaker.

lachendebaby

copyright: giphy

3. Je zult versteld staan van de enorme hoeveelheid liefde die je te geven hebt. Dat zegt iedereen, omdat het nu eenmaal waar is.

4. Je bent veel vindingrijker dan je zelf denkt. Onvermijdelijk vergeet je een keer een speentje/borstkolf/dekentje of zelfs luiers, maar niet gevreesd: jij zult het fixen. Was jij voorheen nog snel uit het veld geslagen? Die tijd is voorbij – mama is een probleemoplosser!

multitasking

5. Je huis zal nooit meer echt schoon zijn. De komst van een kind garandeert nu eenmaal een explosie aan spullen en smoezeligheid. Je zult speentjes vinden in de badkamer, melkvlekken op de.. nou ja, overal eigenlijk, billendoekjes standby in elke la en rompertjes op de grond. De kans is trouwens groot dat je het niet eens opmerkt, omdat je het te druk hebt met bijten in die lieve, kleine voetjes. Of, ook zeer pausibel, troosten van de huilende baby.

troep

copyright: babble.com

6. Je leert dat er zoiets bestaat als een BoobyTag. What now? Dat is een bandje dat je aan het bh-bandje kunt klippen van de borst waar je net borstvoeding mee gegeven hebt, zodat je een paar uur later weet waar je mee moet beginnen. Belachelijk, denk jij? Het is nog maar het minste dat je zal vergeten, je geheugen wordt namelijk een zeef met grote gaten.

mommybrain

copyright: justmommies.com

7. Tussen het verschonen, de kraamvisite, de dompelbadjes, het voeden, de slapeloze nachten, de eerste wandeling in het park en de goedbedoelde adviezen (‘gewoon laten huilen. Of de speen in whisky dompelen, deden wij vroeger ook en werkte prima. Jij hebt er toch ook niks aan overgehouden?’) zul je even volledig overrompeld zijn. Je zult vast nog wel een restje zwangerschapshormoon in je lichaam hebben, dus reken op een huilbui. Is niet erg, je moet gewoon even wennen.

huilendevrouw

copyright: giphy

8. Tripjes naar de supermarkt worden een race tegen de klok. En met ‘tegen de klok’ bedoelen we ‘tegen de huilende baby’.

huilendebaby

copyright: giphy

9. Je leert dat je veel meer kunt op veel minder slaap dan je zelf had gedacht.

nosleepmom

10. De dynamiek tussen jou en je partner verandert. Jullie worden minder een stel en meer een geoliede machine. Soms is dat vervelend, maar je zult ook leren je partner op nieuw niveau te waarderen. Bijvoorbeeld als je ziet hoe hij soepeltjes binnen een kwartier toch zeker driekwart van het potje Olvarit bij kleine Fleur naar binnen weet te krijgen, zonder op de grond te morsen

babyvoeden

copyright: giphy

11. Je accepteert dat niet alles gaat zoals je het van te voren gepland had. Dat had je misschien al jaren eerder moeten doen, maar met een baby is er geen ontkomen meer aan.

acceptatie2

copyright: giphy

 

Lees ook: