Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 11 apps die je helpen om dit jaar wél je goede voornemens vol te houden

11 apps die je helpen om dit jaar wél je goede voornemens vol te houden

Health
11 apps die je helpen om dit jaar wél je goede voornemens vol te houden

Nieuw jaar, nieuwe poging om die goede voornemens dit jaar langer dan twee weken vol te houden. Kijk jij er nú al als een blok tegenop? Met de juiste apps wordt het een stuk gemakkelijker én, geloof ons, veel leuker.

Apps voor goede voornemens

Het afgelopen jaar heb je het waarschijnlijk vaak gezegd: “Volgende week maandag ga ik écht beginnen”. Maar wil je het in 2021 oprecht anders doen en je goede voornemens wél serieus nemen? Misschien zitten ze al iets minder in je hoofd dan een paar dagen geleden, maar je bent nog niet te laat om ze alsnog te realiseren. Pak dat lijstje dat je in 2020 al gemaakt hebt erbij of zet je doelen nogmaals op een rij, en download onderstaande apps op basis van wat je wil bereiken. Wedden dat het dit jaar wél lukt en je er nog plezier in krijgt ook?

1. Meer bewegen maar óók ontspannen: ClassPass

Met één abonnement naar yoga, een bokslesje meepakken en fitnessen maar ook genieten van massages en spabehandelingen: met ClassPass kan het. Het is ’s werelds grootste platform op het gebied van sport- en wellness-ervaringen dat samenwerkt met meer dan 30.000 studio’s, gyms en spa’s, zodat je niet alleen meer aan beweging kunt doen maar ook je welverdiende me-time kunt inlassen. ClassPass is ideaal voor mensen die verschillende plekken willen ontdekken en snel uitgekeken raken op één soort sport. Bovendien is het handige eraan dat je ook gebruik kunt maken van het platform als je op vakantie bent (lees: geen excuses meer), gezien je je abonnement wereldwijd – in 28 landen op vijf continenten: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië – kunt gebruiken. Daarnaast hebben ze ook een hele serie aan thuis work-outs. Handig toch, in zo’n lockdown? Afhankelijk van het membership waarvoor je kiest, krijg je een aantal credits waarmee je de verschillende lessen kunt boeken. Best of all: dit kun je gewoon onderweg doen, gezien ClassPass – naast een fijne website – ook een app heeft. Bekijk hier de verschillende pakketten die ClassPass aanbiedt; de app is gratis. Apple iTunes & Google Play Store.

2. Gezonder eten: Mijn eetmeter

’s Ochtends eet je een schaaltje yoghurt, tussen de middag wat crackers met avocado, ’s avonds een gebakken visje en tussendoor wat nootjes en een rijstwafel. Hártstikke gezond en laag in calorieën allemaal, maar krijg je wel alle benodigde voedingsstoffen binnen? En eet je wel echt zo gezond als je denkt? Opschrijven zorgt ervoor dat je beter in beeld kunt brengen wat je op een dag daadwerkelijk in je giechel stopt. Invoeren, in dit geval, want met deze app van het Voedingscentrum kun je het gemakkelijk intypen. En dan zet-ie er meteen bij hoeveel vetten, eiwitten en calorieën je hebt binnengekregen met het hapje. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

3. Meer lezen: Blendle

Open je iedere ochtend de standaard nieuwsapps op je telefoon en word je via social media overladen met artikelen, terwijl je alleen de crème de la crème wil lezen? Op Blendle krijg je door de onafhankelijke redactie van Blendle stukken voorgeschoteld die bij je leesvoorkeuren passen, óf je kiest zelf uit wat je wil lezen. De app zelf is gratis te downloaden. Apple iTunes & Google Play Store.

4. Vaker je telefoon wegleggen: Checky

Je hoeft je haast niet te schamen als je je hier schuldig aan maakt, want laten we eerlijk zijn, wie doet het niet? We hebben het over 24/7 je smartphone gebruiken. Om ieder wissewasje op te zoeken, je Instagram te checken en je app’jes te lezen (zelfs als je geen nieuwe hebt gekregen). Checky brengt in kaart hoe vaak je ‘m gebruikt. En wanneer je die resultaten ineens onder je neus krijgt gedrukt, denk je in het vervolg wel een tweede keer na voordat je naar je telefoon grijpt. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

5. Meer herinneringen vastleggen: Momento

Voor je het weet is je kind alweer een jaar ouder, ben je drie keer van werk geswitcht en is je kleine hond allang geen puppy meer. En heb je er geen foto’s van opgeslagen. Deze app haalt automatisch al alle posts van Facebook, Instagram en andere sociale media, zodat je er alleen nog maar wat korte notities bij hoeft te schrijven. Ook kun je gemakkelijk foto’s opslaan en een archief maken van wat je hebt gedaan, waar je bent geweest en met wie. Zo leuk! Gratis, Google Play Store.

6. Efficiënter omgaan met tijd: Remember the milk

Op een dag heb je heel wat taken die je moet volbrengen, geen wonder als je er dan weleens eentje vergeet. Vergeet jij ook al-tijd iets mee te nemen uit de supermarkt? Superirritant, maar daar gaat deze app je bij helpen. Daarnaast kun je in één oogopslag zien wat je die dag nog moet doen én kun je de app koppelen aan bijvoorbeeld je Gmail. Plan je taken goed in en je zal merken dat je meer tijd voor jezelf overhoudt. Beter! Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

7. Georganiseerd(er) door het leven: Keeper

Als ‘rommelkont’ jouw middle name is, is het misschien verstandig om wat extra structuur toe te voegen aan je alledaagse leven. Met Keeper zorg je ervoor dat je pinpas nooit meer blokkeert omdat je drie keer de verkeerde code invoert, en heb je er geen last meer van dat je niet op het nieuwe wachtwoord van je werkmail kunt komen. In deze app zet je namelijk al je wachtwoorden overzichtelijk op een rij. Eén ding: vergeet niet je wachtwoord van Keeper zelf. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store

8. Minder druk maken: Yoga for Beginners

Als je dankzij Remember the milk zeeën van tijd overhoudt, heb je best een gaatje vrij om wat meer zen te worden, toch? Geen zin om tussen andere mensen in de yogazaal te staan of gewoonweg geen yogaschool om de hoek? Probeer het thuis met bijvoorbeeld de app Yoga for Beginners. Je kunt ook wekelijks een kijkje nemen op Flair TV, waar yogavideo’s van Retourtje Happiness te zien zijn. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

9. Extra taal leren: Duolingo

Staat een nieuwe taal leren hoog op jouw verlanglijstje? Duolingo laat je op een speelse manier kennismaken met woordenschat, grammatica én uitspraak van verschillende talen. En dat kun je doen in je eigen tijd. Handig, want met de kids op de bank, je negen-tot-vijfbaan en drukke sportschema (lees: een van je andere goede voornemens) heb je weinig tijd om óók nog naar de avondschool te gaan. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

10. Beter inzicht in je financiën: Money Pro

Is de maand altijd weer te lang in verhouding met jouw salaris? Met deze app kun je in een handomdraai rekeningen en uitgaven in een overzichtje zetten. Handig, want je kunt ze in verschillende categorieën plaatsen. Kun je aan het einde van de maand zien wat je hebt uitgegeven aan kleding en aan de dingen die je écht nodig had. Vergeet je weleens rekeningen te betalen (met irritante boetes als gevolg)? Dankzij de meldingen van Money Pro niet meer. Wil je proeven van deze app, dan is er een gratis versie beschikbaar. Voor ongelimiteerd gebruik, moet je €5,49 neertellen. Apple iTunes & Google Play StoreMeer apps om jouw financiën bij te houden, vind je hier.

Lees ook
Dikke onzin: waarom je níet tot 1 januari moet wachten met je sportieve goede voornemens

11. Meer water drinken: Waterbalance

Goed gehydrateerd blijven is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je organen, maar bijvoorbeeld óók voor de conditie van je huid. En er jong en stralend uit blijven zien: dat wil je, toch? Toch kan genoeg water drinken er nog weleens bij inschieten. Herkenbaar? Met deze app kun je het gemakkelijk bijhouden. Gratis, Apple iTunes & Google Play Store.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee