Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een saaie zomer? 10 tips om je niet te vervelen tijdens je (thuis)vakantie

Een saaie zomer? 10 tips om je niet te vervelen tijdens je (thuis)vakantie

Een saaie zomer? 10 tips om je niet te vervelen tijdens je (thuis)vakantie

Deze zomer ziet er íets anders uit dan we gewend zijn, en dan drukken we het nog zachtjes gezegd uit. De meeste van ons gaan niet op een (verre) vakantie, maar brengen de vrije tijd door in en rondom het huis. Saai, of toch niet? 

Niets moeten staat natuurlijk niet gelijk aan niets kunnen. Er is dan ook geen enkele reden om je deze zomer kapot te vervelen. 10 tips om de zomer van 2020 door te komen:

 1. Doe je schort om deze zomer en probeer wat nieuws uit. We zijn niet allemaal keukenprinsessen, maar het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke (en simpele) vegan welsh rarebit.
 2. Trek je mouwen op en ga breien (of naaien). Handwerkjes houden je lekker bezig én verminderen stress. Win-win situatie! Brei alvast een dikke sjaal. In Nederland weet je tenslotte nooit wanneer het weer plots omslaat…
 3. Ga op een nieuwe sport of verander je vaste work-out routine. Dit is de ideale tijd om je buiten (mits op afstand) in het zweet te werken. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe pandemie-hobby: rolschaatsen.
 4. Parkeer je kont op de bank en begin aan een nieuwe serie. Bij voorkeur eentje met een miljoen afleveringen, natuurlijk. Heb je geen inspiratie? Check hier de nieuwste series op Netflix.
 5. De foodies onder ons weten: er is weinig beter dan het ontdekken van lekkere, nieuwe smaken. Je kan natuurlijk zelf aan de slag in de keuken, maar zeg nou zelf, af en toe wil je dat er voor je gekookt wordt. Ga eens op zoek in de buurt! Zijn er nieuwe restaurants waar je kan reserveren? Of voor de luilakken, laat het lekker thuis bezorgen.
  Psst, tip van de dag: dit restaurant in Apeldoorn serveert alleen maar toetjes.
 6. Zorg goed voor je huid
  Goed voor je huid zorgen is belangrijk. Toch schiet het er – vooral in drukke tijden – vaak bij in. Daarom is de zomer de ideale tijd om eens goed naar je skincare routine te kijken. Past het nog wel bij je huid?
 7. Ga op een roadtrip
  Heb jij een auto tot je beschikking? Ga op roadtrip! Zo kan je coronaproof toch een beetje op vakantie. Handig: 5 onmisbare reisapps die niet mogen ontbreken tijdens je roadtrip.
  Kom tot rust en bevind je even in een andere wereld, dat kan een boek met je doen. Heerlijk dus, om voor je vakantie wat goede boeken in te slaan. Toch is een boek lezen voor de een meer een uitdaging dan voor de ander. 6 tips om jezelf onder te dompelen in een boek.
 8. Origineel is het niet, lekker wel! We bakken massaal bananenbrood tijdens de quarantaine. Gek? Nee hoor. Het is makkelijk, lekker en je voorkomt ermee dat je de overrijpe bananen in je fruitschaal weg moet gooien. Tip van ons: hier vind je een heerlijk recept voor vegan banaan-passievruchtbrood.
 9. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ga naar buiten. De zomer is de beste tijd om buiten te hangen. Ga liggen in een park, wandel door de buurt of ga zwemmen. De beste manier om het vakantiegevoel te krijgen, zonder daadwerkelijk het land uit te zijn.
 10. Kom tot rust en bevind je even in een andere wereld, dat kan een boek met je doen. Heerlijk dus, om voor je vakantie wat goede boeken in te slaan. Toch is een boek lezen voor de een meer een uitdaging dan voor de ander. 6 tips om jezelf onder te dompelen in een boek.