Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 redenen waarom hardlopen wél leuk is

10 redenen waarom hardlopen wél leuk is

10 redenen waarom hardlopen wél leuk is

Natuurlijk, eigenlijk zou je helemaal niet op de bank moeten hangen met je beste vrienden Ben & Jerry’s. Natuurlijk zou je netjes ‘nee’ moeten zeggen bij de schaal met chips die in je handen wordt gedrukt, en je weet stiekem best dat sportkleding kopen niet telt als workout. Maar die bank zit zo lekker, en als je sport krijg je zo’n rood tomatenhoofd… Niet sexy. En toch zijn er heel veel voordelen aan bewegen. En dan voornamelijk aan hardlopen. Run girl, run

joggen

  • Sportkleding is niet langer saai. Nope, er zijn supermooie setjes te koop, om over hardloopschoenen maar te zwijgen. Gaan sporten is hét argument om die te mogen kopen. En het zou toch zonde zijn als ze vervolgens in de kast blijven staan.
  • Je krijgt meer zin in seks. Echt waar. Dat is áltijd een goede reden om iets te gaan doen.
  • Je voelt je gelukkiger. Door een stukje te rennen maakt je lichaam endorfine aan en dat zorgt voor een grote glimlach op je gezicht.
  • Je krijgt minder last van buikpijn. Is het die tijd van de maand en heb je weer zo’n ellendige kramp? Ga rennen! Al na drie maanden een paar keer per week hardlopen, zul je minder menstruatiepijn en minder PMS ervaren. Prima vooruitzicht, toch?
  • De drie B’s. Hardlopen geeft je een goede conditie, en pakt gelijkertijd ook precies de zones aan waar jij mee worstelt zo net voor de zomer; je buik, billen én benen. Huppel jij straks zorgeloos in die nieuwe bikini over het strand, hoor.
  • Je hebt ineens tijd om bij te kletsen. Maak van je sportsessie gelijk een vast moment in de week om bij te praten met je bestie, door samen te gaan joggen. Zo train je die benen van je, en kun je gelijk je kopzorgen over je laatste date met je vriendin bespreken.
  • Geen inspiratie? Ga een stuk rennen! Het maakt je hoofd leeg, en tijdens het rennen kunnen er zomaar allerlei ideeën te binnen schieten. Kun je na die paar kilometers vol nieuwe moed aan de slag.
  • Het maakt je slaperig. Als je ‘s avonds maar niet in slaap kunt vallen, is het zeker aan te raden om te gaan hardlopen. Want van bewegen slaap je als een roosje. Doe het alleen niet nét voor je onder de wol kruipt, want dat maakt je juist wakker en da’s niet het effect waar jij nachtbraker voor ging!
  • Doe het voor de kick. Stel jezelf een doel, en werk daar – bijvoorbeeld met behulp van een app – naartoe. Wedden dat jij en gat in de lucht springt bij het behalen van jouw eerste vijf kilometer?

Lees ook:

Afbeelding: Giphy.com