Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 redenen om nóg vaker de fiets te nemen

10 redenen om nóg vaker de fiets te nemen

10 redenen om nóg vaker de fiets te nemen

Als echte Hollander fiets jij natuurlijk zo vaak als je kan! Toch? Of stap jij toch nog vaak op de automatische piloot in je auto of op de trein? Voor degene die nog overgehaald moet worden, hebben wij voor jou 10 goede redenen om je stalen ros van stal te halen.

1) Je verliest calorieën

Elke dag 30 minuten fietsen en je zit gebeiteld. Je voelt je fitter en je traint je dijen en kuiten. Het maakt niet uit welk traject je fietst, op de fiets beweeg je en verlies je calorieën zonder dat je het merkt!

2) Je wordt strakker

Nee, van te fietsen krijg je geen dikke kuiten of overontwikkelde dijen. Tenzij je zeven uur per dag gaat fietsen, maar zo fanatiek zijn wij alvast niet… Je zal zien, elke dag een klein stukje fietsen verfijnt je figuur en verstevigt je dijen en kuiten, maar ook je armen en je buik.

3) Je uithoudingsvermogen wordt beter

Door te fietsen verbeter je je cardiovasculaire systeem. Langzaam maar zeker zal je uithoudingsvermogen toenemen en je voelt je fitter. En dat komt je gezondheid ten goede.

4) Je zegt je putjes vaarwel

De fiets is hét middel tegen cellulitis. Al trappend boost je elke keer opnieuw je bloedsomloop en een goede bloedsomloop is je grote vriend in de strijd tegen putjesbillen.

5) Je schudt stress van je af

Na een drukke dag kan een fietstochtje je echt goed doen! In plaats van staan in een kleffe trein of uren lang stapvoets rijden krijg jij bakken zuurstof binnen, verzet je je gedachten én strek je je benen.

6) Je krijgt een zomers tintje

Bewegen én bruinen, op de fiets gaat het automatisch. Haal je fiets van stal en krijg een kleurtje én een flinke portie vitamines. Wel goed insmeren, want verbranden doe je ook makkelijk op de fiets.

7) Je ontwikkelt je oriëntatievermogen

Neem een kaart mee of bestudeer vooraf je parcours en trek op avontuur! Verdwaald? Niet erg, oriënteer je, zoek herkenningspunten, probeer paden die je nog niet kent, en de volgende keer weet jij weer zo veel beter de weg.

8) Je bespaart

De fiets nemen in plaats van de auto is niet alleen goed voor je koppie, maar ook goed voor je portemonnee. De auto voltanken, laten onderhouden in de garage, betalen voor parkeerplaats, allemaal niet van toepassing. Des te meer budget om te gaan shoppen! Dat geld moet toch ergens naartoe ;-).

9) Je wordt een groen meisje

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen, op de fiets draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Geen vervuiling, nul CO2!

10) Je leert mensen kennen

Single? Schrijf je in bij een club fietsliefhebbers die elk weekend samen een tochtje doen. Een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Lees ook:

Bron: flair.be