Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De 10 meestvoorkomende dromen verklaard

De 10 meestvoorkomende dromen verklaard

Health
De 10 meestvoorkomende dromen verklaard

We dromen allemaal. Meer nog, we dromen allemaal over dezelfde dingen. De Association for the Study of Dreams (ASD) heeft een lijst opgesteld van de tien meestvoorkomende dromen en hun betekenis. Staat de jouwe ertussen?

Dromen verklaard

1.  Een auto die gaat crashen

Als je droomt dat je in een auto zit die op het punt staat te verongelukken, voel je je machteloos over een bepaalde situatie in je leven. Of je staat écht op het punt om te ontsporen. Snel het stuur in handen nemen, is hoe dan ook de boodschap!

2.  Falen op een test

Ook vrouwen die al lang niet meer naar school gaan, dromen weleens dat ze een test of examen moeten invullen en geen enkel antwoord weten. Dit zou willen zeggen dat je het gevoel hebt getest te worden door je omgeving of onvoorbereid te werk gaat.

3.  Mobiel-paniek

Lukt het jou in je droom niet om je mobiel aan de praat te krijgen of krijg je die belangrijke app maar niet getypt? Dat betekent misschien wel dat je bang bent om een emotionele connectie aan te gaan met iemand uit je omgeving. Geen paniek, je zal heus wel verbinding krijgen!

4.  Ziekte of dood

Droom je wel eens dat een van je geliefden ziek is of sterft? Dan ben je bang om gekwetst te worden. Wat ook kan, is dat je een eigenschap – waarvoor de ander symbool staat – kwijt bent of op het punt staat te verliezen.

5.  Gevangen zitten

Jij bent echt niet de enige die soms droomt dat ze gevangen is in een spinnenweb of brandend gebouw. Dat wijst erop dat je ook in het echte leven moeite hebt om vooruit te komen, omdat je belangrijke keuzes op de lange baan schuift. Herkenbaar?

6.  De trein of het vliegtuig missen

Je holt en holt en holt om nog op tijd te zijn voor de trein, het vliegtuig of de start van een belangrijk event. Maar helaas, je komt nét te laat. Wat dit betekent volgens de ASD? Dat je spijt hebt van een gemiste kans.

7.  Achtervolgd worden

Of het nu door een groot groen monster of een echte persoon is: achtervolgd worden is allesbehalve leuk. Wie daarover droomt, voelt zich in het dagelijkse leven bedreigd door iets of iemand. Door wie? Door degene die het meest op het groene monster lijkt natuurlijk!

8.  Tanden die uitvallen

Horror! Je kijkt in de spiegel en plots zijn al je tanden rot of weg. Wil dit zeggen dat een bezoekje aan de tandarts wel aan de orde is? Nee hoor. Het betekent dat je bang bent om onaantrekkelijk gevonden te worden. IJdeltuit!

9.  Naakt of in pyjama de deur uitgaan

In slaaptenue of in je evakostuum op het werk of op school verschijnen, wat een nachtmerrie! Het toont aan dat je je in het echte leven ongemakkelijk of kwetsbaar voelt. Of je hebt een geheim verklapt dat je eigenlijk voor jezelf wilde houden.

10.Vallen of verdrinken

Een droom waarin je valt of verdrinkt wijst op onzekerheid of een gebrek aan steun in je leven. Vooral wanneer je het allemaal even niet meer ziet zitten, duiken deze scenario’s ’s nachts op. Gewoon blijven zwemmen!

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee