Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 dingen die succesvolle mensen anders doen

10 dingen die succesvolle mensen anders doen

10 dingen die succesvolle mensen anders doen

Succesvolle mensen zijn eigenlijk heel gewone mensen, op een paar punten na. Ben jij de “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” mentaliteit ook zat? Met deze tips stijg je zo naar de top!

1. Succesvolle mensen zijn ochtendmensen

Gewone mensen hebben een hekel aan vroeg opstaan en blijven het liefst zo lang mogelijk in bed. Succesvolle mensen benutten hun ochtend juist optimaal. Ze gaan sporten, mediteren of gaan vroeg naar kantoor om in alle rust wat zaken af te kunnen handelen.

giphy (46)

Copyright: Giphy.com

2. Succesvolle mensen hebben ideeën in plaats van dromen

Gewone mensen praten over hun dromen. Succesvolle mensen hebben het over ideeën. Een droom komt misschien nooit uit. Ideeën kunnen daarentegen besproken en aangepast worden en daarna uitgevoerd worden. Stop dreaming, start doing!

giphy (51)

Copyright: Giphy.com

3. Gewone mensen zijn jaloers, succesvolle mensen worden gemotiveerd door andermans succes

Ben je jaloers op iemand? Laat het je dan niet bitter maken, maar gebruik het als motivatie. Je bent jaloers omdat je in die persoon iets ziet wat jij ook zou willen doen of kunnen. Gebruik deze emotie om in actie te komen en voor je het weet zijn ze jaloers op jou!

4. Succesvolle mensen maken tijd in plaats van excuses

Succesvolle mensen zijn druk. Dat hoort er bij. Maar ondanks hun drukke schema maken ze toch tijd voor zichzelf en voor de belangrijke mensen in hun leven. Ben je alweer bezig om een reden te bedenken om iets niet te doen of ergens niet naar toe te gaan? Vraag jezelf dan eens of het wel echt een goede reden is. Zo niet, dan ga je gewoon.

Copyright: Giphy.com

5. Succesvolle mensen denken vooruit

Gewone mensen willen op de korte termijn een beloning zien voor hun harde werk. Succesvolle mensen begrijpen dat het beter is om naar de resultaten op de lange termijn te kijken.

Copyright: Giphy.com

6. Gewone mensen klagen, succesvolle mensen passen zich aan

Soms zitten dingen tegen en klagen mag dan natuurlijk best eventjes. Maar daarna is het tijd om in actie te komen. Succesvolle mensen passen zich aan de nieuwe situatie aan of ze proberen de situatie naar hun hand te zetten. Neem dus een actieve houding aan in plaats van een passieve.

7. Doe het gewoon!

Gewone mensen hebben een droom, maar zijn bang om deze te verwezenlijken. Succesvolle mensen zijn ook bang, maar springen toch in het diepe. En ja, soms gaat het daardoor ook mis. Maar dat hoort er bij.

Copyright: Giphy.com

8. Succesvolle mensen zijn niet bang om te falen

Gewone mensen laten zich weerhouden door angst om te falen. Succesvolle mensen weten dat missers er nou eenmaal bij horen. Leer van je fouten en wees niet te hard voor jezelf.

9. Wees kritisch op jezelf

Gewone mensen kijken met een kritisch oog naar anderen en hebben snel hun oordeel klaar. Succesvolle mensen gebruiken deze energie om kritisch naar zichzelf te kijken. Wees niet te streng voor jezelf, maar probeer met een objectief oog naar je prestaties te kijken. Wat ging er goed en wat kan er beter?

giphy (58)

Copyright: Giphy.com

10. Doe dingen voor jezelf, niet voor anderen

Probeer je in je carrière altijd anderen te behagen? Dan kan het nog wel eens verkeerd gaan. Zeg geen ja op dingen waar je niet achter staat alleen maar omdat je bang bent wat anderen van je zullen denken. Wees niet egoïstisch, maar denk goed na voordat je besluit om iemand te helpen. Past het binnen jouw normen, waarden en lange-termijn doelen? Zo niet, dan kun je dit project beter aan je laten passeren.

Bron: www.careergirldaily.com

Lees ook: 

6 gewoontes waar mensen met een gezond gewicht bij zweren

Google komt met voorstel voor vrouwelijke emoji´s

Dilemma: stop ik met werken voor zijn carrier?