Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 7 dingen die je nooit in de zon mag doen

7 dingen die je nooit in de zon mag doen

7 dingen die je nooit in de zon mag doen

Even genieten in het zonnetje: heerlijk! Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je je handdoek uitrolt…

1. Een limoen uitknijpen

Als je het sap op je huid krijgt, kan de zon een chemische reactie veroorzaken. Het resultaat is een uitslag die niet alleen pijn doet, maar er ook nog eens naar uit ziet Bovendien kan je ook donkere plekjes ontwikkelen die pas na een paar weken weer verdwijnen. Maak je mojito’s dus beter binnen. 

2. Je zonnecrème in de zon laten liggen

Door de warmte van de zon wordt de formule afgebroken en werkt je product minder goed.

3. Vertrouwen op SPF die in je make-up zit

Voor je gezicht moet je een bepaalde hoeveelheid zonnecrème aanbrengen. Als je foundation gebruikt, breng je ongeveer een hoeveelheid aan die vergelijkbaar is met een erwtje. Maar om je gezicht optimaal te beschermen heb je wel wat meer zonnecrème nodig! Breng dus zeker ook nog zonnecrème aan. Je wil je niet volplamuren met foundation, en al zeker niet met dit weer.

4. Je vergeet je hoofdhuid te beschermen

Als je in de zon loopt, is je hoofdhuid vaak onbeschermd. Toch is het een must om ook deze zone te beschermen. Je kan tegenwoordig producten kopen die speciaal ontwikkeld zijn voor de hoofdhuid. (Je wil natuurlijk ook niet met vet haar op al je vakantiekiekjes staan.)

5. Je draagt geen zonnebril

Het is niet de bedoeling dat de huid rond je ogen spierwit blijft, maar zonder een zonnebril in de zon liggen is echt gevaarlijk. De huid rond je oogleden is extreem gevoelig en kan de schadelijke stralen maar moeilijk afweren. Bovendien kan de zon delen van je oogbal verbranden. Dan voelen je ogen enorm droog aan en zie je alles minder scherp.

6. Je stelt een litteken bloot aan de zon

Heb je pas een operatie of hechting gehad? Bedek dan zeker je litteken als je in de zon gaat liggen. De zon kan er namelijk voor zorgen dat het verkleurt. Zonnecrème kan helpen, maar de beste oplossing is nog steeds om je litteken te bedekken. Of nog liever: allebei!

7. Je waterflesje in de zon laten liggen

Top dat je een flesje water bij je hebt als je gaat zonnen, maar laat het zeker niet in de zon liggen. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat het plastic chemische stoffen vrijlaat. Als je die regelmatig binnenkrijgt, stijg het risico op bepaalde vormen van kanker. Tip: met water in glas zit je safe!

Lees ook:

 

Bron: flair.be