Je bent hier: Home > Geen categorie > Heb je kinderen maar wil je ook tinderen? Dit zijn de do’s and don’ts

Heb je kinderen maar wil je ook tinderen? Dit zijn de do’s and don’ts

Geen categorie
Heb je kinderen maar wil je ook tinderen? Dit zijn de do’s and don’ts

Nee, natuurlijk blijf je niet de rest van je leven alleen. Veel vrouwen storten zich halsoverkop in een relatie om niet alleen te zijn. Maar je na een scheiding opnieuw op het datingpad begeven is nog niet zo eenvoudig, weet ervaringsdeskundige Suus Ruis.  Zij zet de do’s en don’ts voor je op een rij.

DO: Weten wat je wil

Je bent niet meer dezelfde als toen je je ex-man ontmoette, dus je hebt ook andere behoeften. Bovendien ben je in de afgelopen jaren ouder en wijzer geworden, en heb je misschien wel veel beter op een rijtje wat je zoekt in een man. Je hebt proefondervindelijk ontdekt wat wel en niet werkt in een relatie, dus neem dat mee. Zet het desnoods op papier voordat je je in een nieuw datingavontuur stort. Zo weet ik na mijn laatste relatie bijvoorbeeld dat ik echt niet gelukkig word met iemand die het liefst elke dag met zo veel mogelijk mensen op een feest of in de kroeg staat – geef mij maar Netflix en een dekentje.

DON’T: Je er te snel instorten

Een scheiding is iets wat je moet verwerken en daar moet je de tijd voor nemen. Mijn vriendin S. deed dat niet: drie weken nadat haar ex de deur achter zich dicht had getrokken, had ze via Tinder haar Nieuwe Grote Liefde ontmoet (die tot haar verdriet uiteindelijk gewoon een rebound kerel bleek te zijn die alleen een paar keer van bil wilde en verder niks). Veel vrouwen storten zich halsoverkop in een relatie om niet alleen te zijn, te voelen dat ze nog aantrekkelijk zijn, of omdat de omgeving het van ze verwacht – het is de vraag die je na een paar maanden na een scheiding het vaakst hoort: ‘En? Alweer aan het daten?’ Ga pas daten als je er echt aan toe bent, anders is het gedoemd om te mislukken. Dat is het trouwens ook als je iemand met wie je voorzichtig een paar keer hebt afgesproken, behandelt als jouw nieuwe eindstation waar al je geluk vanaf hangt. Have fun en geniet, maar vergeet niet dat je net uit een lange relatie komt.

Lees ook
AHA: zo bepaalt Tinder welke profielen je te zien krijgt

DO: Je verdiepen in de date-mogelijkheden

Grote kans dat de datingwereld enorm veranderd is sinds je voor het laatst vrijgezel was. Misschien kon je toen al wel online daten, maar als dat zo was, waren de mogelijkheden veel beperkter. Er is dus superveel te ontdekken. Zoek uit welke apps en sites er zijn en lees je erover in. Gouden regel: hoe laagdrempeliger (en gratis) een site of app is, hoe groter de tsunami aan mafkezen die op je reageren. Dus soms loont het om ergens wél voor te betalen. Vraag vooral aan vriendinnen die ook online daten of gedatet hebben, naar hun ervaringen.

DON’T: Thuis afspreken met je date

Ja ja, je bent geen veertien meer en kunt prima voor jezelf zorgen. Maar toch. Jij kunt wel zeggen dat jouw mensenkennis en intuïtie onfeilbaar zijn, maar waarom zou je het risico nemen? Mijn kennis V. nodigde haar date wél bij haar thuis uit, en hij had heel andere verwachtingen van dat afspraakje dan zij, bleek. Gelukkig vertrok hij (geïrriteerd) toen ze hem duidelijk maakte dat er op wat gezoen na niets zou gaan gebeuren, maar voor hetzelfde geld had hij geen ‘nee’ geaccepteerd en was het heel anders afgelopen. Spreek de eerste paar afspraakjes die je met iemand hebt af op een openbare plek waar andere mensen zijn: een restaurant, kroeg, bioscoop of een druk park. Laat altijd aan een vriendin of familielid weten waar je bent en app even met hem of haar als je weer thuis bent. Overdreven? Mwah. Eerder slim.

Meer do’s and dont’s? Die lees je in Flair 16. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee