Snel vlees ontdooien, zo doe je dat!

4100

Oh, oh. Je bent vergeten het vlees uit de vriezer te halen voor het avondeten. Geen nood, je hoeft niets te bestellen of een sprintje naar de supermarkt te trekken. Met deze tips kun je snel vlees ontdooien.

Koud water

  • Doe het vlees in een waterdichte plastic zak. Check deze eerst op gaatjes, die mogen er niet in zitten.
  • Leg de zak met daarin het bevroren vlees in koud water en vervang dit water elk half uur. Het vlees brengt de temperatuur van het water naar beneden, waardoor het ontdooien langzamer gaat als je het niet vervangt.
  • Kleine stukken vlees kun je als het goed is binnen een uurtje ontdooien op deze manier. Grotere stukken vlees kunnen soms 2 à 3 uur in beslag nemen.

Magnetron

  • Verwijder de verpakking en leg het vlees op een schaal in de magnetron.
  • Ontdooi het vlees op de laagste stand of op de speciale ontdooistand van de magnetron.
  • Is het vlees ontdooid? Bereid het dan meteen in een pan.

Langzaam vlees ontdooien

  • Leg het ingevroren vlees op een bord of in een schaal in de koelkast en zorg dat het vlees is afgedekt. Op deze manier kan het vlees de vrijkomende vleessappen langzaam opnemen en daardoor wordt het lekker sappig.
  • Tot slot: leg het vlees nooit in warm water, bij een verwarming of in de zon. Dat is niet goed voor de kwaliteit van het vlees.

Tips

  • Als je het vlees in de magnetron of in koud water hebt ontdooid, moet je het eerst bereiden voordat je het opnieuw kunt invriezen.
  • Was altijd goed je handen nadat je in aanraking bent gekomen met rauw vlees.

 

Heb je een tip voor het ontdooien van vlees? Deel deze hieronder in de reacties!

DELEN
Vorig artikelHoe houd jij Nederland schoon? (WIN!)
Volgend artikelZonnescherm schoonmaken