Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Ruim 50 procent van de coronapatiënten in ziekenhuizen is ongevaccineerd

Ruim 50 procent van de coronapatiënten in ziekenhuizen is ongevaccineerd

Ruim 50 procent van de coronapatiënten in ziekenhuizen is ongevaccineerd

De coronavaccins helpen bij het voorkomen van ziekenhuisopnames, maar toch belanden veel gevaccineerden wel in het ziekenhuis. Al is de meerderheid van de coronapatiënten in het ziekenhuis ongevaccineerd. Hoe zit dit nou precies?

Coronapatiënten ziekenhuis

Het RIVM houdt nauwkeurig bij hoeveel coronapatiënten gevaccineerd en ongevaccineerd zijn in het ziekenhuis. In de eerste twee weken van november werden maar liefst 2134 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. 51 procent van deze patiënten was ongevaccineerd en maar liefst 68 procent van de patiënten op de intensive care zijn ongevaccineerd.

Maar waarom liggen er zoveel patiënten die wél gevaccineerd zijn in het ziekenhuis? Van de bevolking is 85% gevaccineerd, tegenover 12% ongevaccineerden. Een vaccin beschermt niet voor de volle 100%, zeker niet bij ouderen. Hierdoor komt een percentage van de gevaccineerden toch in het ziekenhuis terecht. Ook al is 12% van de bevolking ongevaccineerd, in de ziekenhuizen zijn 51% van de coronapatiënten ongevaccineerd, een veel hoger percentage. Terwijl het percentage gevaccineerden in het ziekenhuis 47% is, een stuk lager dan het totaal aantal gevaccineerden in Nederland, wat 85% is.

Lees ook
Mondkapjes werken écht: ruim 50 procent minder kans op corona door dragen mondkapje

Vaccineren

Het RIVM geeft aan dat als je gevaccineerd bent, de kans dat je ernstig ziek wordt en moet opgenomen worden veel kleiner is. 94 procent kleiner zelfs. Zeker ouderen boven de zeventig hebben meer kans op wel in het ziekenhuis te belanden. Daarom wordt de boosterprik ook aan deze groepering gegeven.

Op de intensive care belanden is zelfs 97 procent minder kans met een vaccin. Als je jonger bent dan zeventig dan heb je zelfs 98 en 99 procent minder kans om op een IC terecht te komen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Getty Images