Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Oeh la la: we willen onbewust graag een partner die op onze broer lijkt

Oeh la la: we willen onbewust graag een partner die op onze broer lijkt

Oeh la la: we willen onbewust graag een partner die op onze broer lijkt

Lijkt jouw partner verdacht veel op je oudere of jongere broer qua uiterlijk? Dit schijnt dus helemaal niet zo gek te zijn. Volgens onderzoek kiezen we graag een partner uit die lijkt op onze broer(s).

Gelijkenissen partner en broer

Het klinkt best gek, maar toch is het zo. We zoeken een partner uit op basis van zijn gelijkenissen met onze broer. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Evolution and Human Behaviour Journal. Mensen die meededen aan het onderzoek werden gevraagd om een foto van hun mannelijke partner en van hun broer(s) te sturen. Een een andere groep kreeg foto’s te zien van die broers en partners. Zij moesten vervolgens raden welke partners er bij welke broer van de vrouwen hoorde.

Dit klinkt misschien als een moeilijke taak, maar blijkbaar konden de deelnemers toch vaak de broer met de partner van de vrouw matchen. Het blijkt dat vrouwen toch onbewust een relatie aangaan met iemand die qua uiterlijk sprekend op haar broer lijkt.

Lees ook
Uit onderzoek is gebleken: ruzie maken met je broers of zussen maakt je een beter mens

Een partner die op een familielid lijkt

Ja, dit had je misschien ook niet verwacht, maar we kiezen ook vaak iemand uit die op onze vader of moeder lijkt. We houden van herkenbaarheid en dat is de reden dat we zoeken naar een partner die op een familielid lijkt. Dit geldt zowel voor uiterlijke als innerlijke kenmerken. Je zoekt natuurlijk iemand die bij je past en ook goed zou kunnen matchen bij jouw familie!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Amayzine | Beeld: Getty Images