Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Koningsdag 2021 wéér geen bal aan? Déze leuke dingen kun je nog wél doen op 27 april

Koningsdag 2021 wéér geen bal aan? Déze leuke dingen kun je nog wél doen op 27 april

Koningsdag 2021 wéér geen bal aan? Déze leuke dingen kun je nog wél doen op 27 april

Na een jaar lang in lockdown te hebben gezeten zal dit jaar Woningsdag geen succes zijn. Die woning zitten we nou al een jaar tegen aan te kijken. Even wat anders nu. Maar nog steeds zijn er een hoop strenge maatregelen waar we ons aan moeten houden. Maar wat kun je dan wel (binnen de maatregelen) doen op Koningsdag?

Los op Zoom

Doe oranje kleding aan, pak oranje bitter, nodig een vriend of vriendin thuis uit en zet een knallend Zoom-festival neer. Natuurlijk, het is een slap aftreksel van je doorsnee Koningsdag, maar goed… we kunnen er toch maar beter het beste van maken?

Tompoucen drive-thru

Robèrt van Beckhoven ken je natuurlijk van Heel Holland bakt en misschien ook nog wel van Wie is de mol?. Hij is ‘Meester Boulanger’ en heeft een eigen bakkerij in het Brabantse Oisterwijk, waar hij met Koningsdag ook zijn drive-thru houdt. Daar willen we bést een ommetje voor rijden.

Oranje stadswandeling

Toch de deur uit? Wat dacht je van een stads- of dorpswandeling? Loop langs hotspots en vrienden, neem een drankje mee in je tas (deze briljante wijn-rugzak al geshopt?) en ga toch op pad, zoals je dat normaal ook doet. Veel lokale horeca en winkels bieden – vaak op de stoep – zelfs speciale koningsdag-specials aan, zoals een koningsdagmenu, -borreltas of -lunchbox. Er valt dus heus een feestelijke route te plannen.

Tóch nog op een kleedje

Picknicken kan natuurlijk altijd. Is het een beetje lekker weer? Organiseer een vriendenpicknick met oranje-thema. Allemaal op een eigen kleedje en met eigen eten en drinken, maar toch samen. Muziekje aan en gaan!

Online rommelmarkten

Verschillende platformen organiseren een online vrijmarkt; klik hier voor een selectie óf zoek ze op via Google. Eén groot voordeel: je hoeft niet zo achterlijk vroeg je bed uit om in de kou over een markt te lopen om de beste items te scoren, je kunt het gewoon heerlijk vanuit je warme mandje doen.

Lees ook
‘Coro-ningsdag’ nummer twee: zó maak je er met je kids toch een feestelijke dag van

Goede gebakjes

En dan: al mag de hele wereld vergaan, tompoucen blijven bestaan. Ga dit jaar eens voor de écht goeie oranje tompoucen van de bakker in plaats van de supermarkt – kan best nu je geen biertjes hoeft te tanken op een festival of in een feesttent. Daarvan mag je er trouwens heus meer dan één, want verrassend genoeg zijn die geglazuurde feestgebakjes een stuk minder slecht dan je zou denken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: GettyImages