Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Bewezen: knappe ouders krijgen vaker een dochter

Bewezen: knappe ouders krijgen vaker een dochter

Bewezen: knappe ouders krijgen vaker een dochter

Of je nou een jongetje of een meisje krijgt: als je zo’n klein wondertje op de wereld mag zetten, ben je natuurlijk sowieso een geluksvogel. Maar als je een dochter krijgt, mag je je toch extra gevleid voelen. Volgens de wetenschap zegt dit namelijk heel veel over jou en je partner, en dan met name over jullie looks.

Knappe ouders krijgen dochters

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat knappe stellen meer kans hebben om een meisje te krijgen dan minder aantrekkelijke stellen. Satoshi Kanazawa is psycholoog aan de London School of Economics. Deze knappe kop heeft zich over de kwestie gebogen.

Onderzoek

Hij nam de gegevens van 17.000 Britten die geboren zijn in 1958 onder de loep. Deze Britten werden op jonge leeftijd beoordeeld op hun uiterlijk en jaren later, toen de Britten 45 jaar waren, kwam de onderzoeker weer bij ze terug. Ditmaal om te checken of de proefpersonen kinderen hadden gekregen en van welk geslacht.

Resultaat

Het onderzoeksresultaat? Je raadt het al. De proefpersonen die het aantrekkelijkst werden gevonden, hadden in de meeste gevallen tenminste één dochter. Kanazawa denkt ook te weten hoe dit komt. Volgens hem heeft dit alles te maken met de evolutie. Vooral vroeger hadden vrouwen meer baat bij een mooi uiterlijk dan mannen. Zo kunnen knappe stellen volgens hem evolutionair gezien beter meisjes krijgen.

Lees ook
Steeds minder kinderen kunnen goed fietsen en dat komt allemaal door de bakfiets

Stapje verder

Deze onderzoeker is niet de enige die beweert dat knappe stellen eerder meisjes krijgen en daar wetenschappelijke onderbouwing bij heeft. Er is ook een onderzoek geweest dat nog een stapje verder gaat: volgens dit onderzoek zouden knappe moeders niet alleen eerder dochters krijgen, maar ook meer kinderen dan minder knappe dames.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu  | Beeld: Getty Images