Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Speelt jouw kind graag met dino’s? Dan is ‘ie hartstikke slim

Speelt jouw kind graag met dino’s? Dan is ‘ie hartstikke slim

Speelt jouw kind graag met dino’s? Dan is ‘ie hartstikke slim

Zijn dino’s de grote favoriet bij jullie thuis? Kan je kind uren spelen met deze plastic wezentjes en weet hij ze allemaal bij naam te noemen? Dan is je kind hartstikke slim, zo blijkt uit onderzoek. Meerdere studies hebben aangetoond dat kinderen die op jonge leeftijd gek zijn van dinosaurussen echte slimmeriken zijn.

Spelen met dino’s

Feitelijk hebben de onderzoekers bewezen dat kinderen die intens gefascineerd zijn door één onderwerp slimmer worden. Als jouw kind niks heeft met dino’s, maar wel met auto’s, treinen, paarden of Disney-films, dan is hij of zij waarschijnlijk ook een kleine slimmerd.

Intense interesses

De meeste kinderen zijn breed geïnteresseerd en spelen graag met van alles en nog wat. Slechts een derde van de koters raakt gefascineerd door één onderwerp. Waarom dit maar bij een deel van de kinderen gebeurt, dat hebben de onderzoekers nog niet ontdekt. Wel weten ze dat een fascinatie voor één onderwerp vaak ontstaat als het kind tussen de 2 en 6 jaar oud is. Rond deze leeftijd zijn kinderen het meest fantasierijk.

Superslim

Onderzoekers geloven dat de kinderen die zo’n intense interesse ontwikkelen, van jongs af aan al bovengemiddeld intelligent zijn. Maar ze hebben ook aangetoond dat bezig zijn met deze fascinatie ze nóg slimmer maakt. Wanneer je kind bijvoorbeeld gek is op dino’s, zal hij of zij uren bezig zijn met het vergaren en verwerken van informatie over de dino’s, het onthouden van deze informatie en het onderscheiden en benoemen van de verschillende dino’s. Dit traint het geheugen van je kind, maar ook het doorzettingsvermogen en de concentratie.

Lees ook
Steeds minder kinderen kunnen goed fietsen en dat komt allemaal door de bakfiets

Tot de basisschool

Kan jij er ook zo van genieten dat je kind helemaal opgaat in z’n hobby? Geniet er dan nog maar even van. De kans is namelijk groot dat deze interesse afneemt zodra hij of zij naar de basisschool gaat. Zodra ze naar school gaan, krijgen ze namelijk zoveel informatie tot zich, dat er steeds minder ruimte is in die knappe koppies voor dino’s of auto’s. Ook is er simpelweg minder tijd om te spelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Getty Images