Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Lovely Christmas: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Lovely Christmas: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Lovely Christmas: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Uit onderzoek is gebleken dat koppels die vaak kerstfilms samen kijken gelukkiger zijn. Dus doe de kaarsjes maar aan, pak een dekentje en Netflixen maar!

Kerstfan

Hoe fijn is het wanneer het buiten koud en donker, is lekker op de bank te kruipen en een kerstfilm te kijken. Naast dat het ontzettend knus is, schijnt het je ook nog eens gelukkiger te maken.

Voor het onderzoek werden de koppels in twee groepen gedeeld. Een groep keek een aantal kerstfilms en de andere groep niet. Uiteindelijk bleek dat de groep die vaker samen kerstfilms keek, drie jaar na het onderzoek nog steeds samen waren. De groep met koppels die niet regelmatig een kerstfilm samen keken, hadden een relatiecrisis of waren na drie jaar uit elkaar.

Relatietherapie

Onderzoekers verklaren dat dit te herleiden is naar de communicatie. Door het kijken van een kerstfilm ben je sneller geneigd om te praten over het verhaal en personages. Ieder kijkt weer op een hele andere manier naar de verhaallijn en personages.

Lees ook
Experts willen langere kerstvakantie voor basisschoolleerlingen vanwege coronabesmettingen

Je verwacht het misschien niet, maar je kunt hier van leren. Het onderwerp kan nog zo oppervlakkig zijn, je blijft wel in contact met je vriend of vriendin. Volgens de wetenschap is het kijken van kerstfilms samen met je partner zelfs beter dan relatietherapie. Dit hoeven natuurlijk niet altijd kerstfilms te zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images