Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Binnenkijker: Zo combineer je een druk behang in de slaapkamer

Binnenkijker: Zo combineer je een druk behang in de slaapkamer

Binnenkijker: Zo combineer je een druk behang in de slaapkamer

Aantrekkelijk was het niet, het jarenzeventighuis dat Monique en Tim drie jaar geleden kochten. Maar het stel verrichtte het nodige onderhoud, voegde wat magie toe et voilà: het resultaat is een heerlijke slow living woning. Dé plek om de kerstdagen door te brengen!

Binnenkijker bij..

Wie: Monique van Hulten (40, communications  specialist en eigenaar van Missterieur Interior Styling), Tim van Hulten (38, IT-specialist) en zoon Kai (7)
Wat: jarenzeventig-woning
Waar: Woerden
Grootte: 140 m²
Online: missterieur.nl, @missterieur

Monique wilde graag een houten lambrisering, maar dan wel een die de kleur van de muur absorbeert. Door de latten iets uit elkaar tegen de wand te plaatsen bereikte ze dat effect. Stijlvast: de taart van yvettes.nl kreeg dezelfde kleuren als de woonkamer.

Eerste kerstdag begint ontspannen bij Monique en Tim. “We starten met een lang ontbijt op onze slaapkamer. Daarna gaan we met z’n drieën naar beneden om onze cadeaus te openen. Later op de dag dek ik de tafel met mijn favoriete kerstitems, in afwachting van onze families die op bezoek komen.” Monique houdt van kerst, maar de decoraties die tevoorschijn worden gehaald rond de feestdagen hebben een ingetogen look, net als de rest van het interieur. “Ik wil zo duurzaam mogelijk leven, dus de kerstversierig die je ziet, heb ik al jaren.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Nieuwe objecten zijn gemaakt van gerecyclede materialen of resten overgebleven behang en stoffen servetten die als inpakpapier worden gebruikt.

Onderhandelen

Tonnen potentie had het huis toen Monique en Tim het voor het eerst zagen, maar Monique was verre van overtuigd dat dit hun droomwoning zou zijn. “Wat ik wel zeker wist, was dat het behoorlijk wat moeite zou kosten om het om te vormen tot een fijn huis. Wetende dat we eigen vermogen hadden opgebouwd met ons vorige huis, was ik bereid om de koop te overwegen. We werden aangetrokken door de locatie, midden in het Groene Hart, op een steenworp afstand van alle grote steden.

De tekst gaat verder onder de foto.

Het huis staat in een rustige buurt met weinig verkeer, het uitzicht is geweldig en er is een speeltuin naast.” Na een tweede bezichtiging en wat wikken en wegen besloot het stel een bod uit te brengen. In de wetenschap dat andere kijkers waren afgeschrikt door de staat van het huis, onderhandelden ze met de verkoper en konden ze de woning kopen tegen een gunstige prijs, waardoor er genoeg budget overbleef om te renoveren.

Een doorn in het oog

Onaantrekkelijk, slecht onderhouden en vervallen, eigenlijk een doorn in het oog, zo omschrijft Monique het huis op het moment van aankoop. Er volgde een flinke verbouwing. Van het vervangen van de elektra en de cv-ketel, tot het opnieuw bepleisteren en schilderen van de muren. Beneden werd een aanbouw gerealiseerd van drie meter diep, waarin de keuken en de eetkamer kwamen. Die uitbouw betekende dat er steunbalken moesten worden aangebracht.

De tekst gaat verder onder de foto.

“In plaats van te proberen de steunbalken te verbergen, hebben we besloten ze onderdeel van het ontwerp te maken. We bouwden een bar en ‘wikkelden’ de ondersteunende elementen, twee muren en een plafondbalk, eromheen. Ik ben heel blij met het resultaat.”

Ging alles goed?  “Nee, helaas niet. Op de begane grond wilden we graag een betonlook epoxyvloer. De oude vloer zouden we er zelf uitbreken om geld te besparen. Bij het wegbreken sneuvelde helaas de vloerverwarming en moesten we het bespaarde geld gebruiken om die te repareren.”

De hele binnenkijker zie en lees je in Flair 50-2021. Deze ligt t/m 21 november in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

fotografie Roos Oosterbroek | tekst Geraldine Nesbitt