Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Bewezen: lepeltje-lepeltje liggen versterkt je relatie

Bewezen: lepeltje-lepeltje liggen versterkt je relatie

Bewezen: lepeltje-lepeltje liggen versterkt je relatie

Slapen jullie ‘s avonds lekker tegen elkaar aan of juist liever los? Uit onderzoek is gebleken dat lepeltje-lepeltje liggen, ook wel spooning genoemd,  je relatie versterkt. Deze slaaphouding is erg populair, ligt superlekker en is romantisch. 

Spooning

Lepeltje-lepeltje liggen is een knuffelhouding waarbij twee mensen op hun zij achter elkaar liggen. Deze houding is erg populair is en vooral erg fijn als je de ‘kleine lepel’ bent. Het zorgt voor een veilig en verbonden gevoel. Voor mannen die vaak de ‘grote lepel’ zijn, ligt het soms wat minder ontspannen. Je kunt namelijk een lamme arm krijgen als je lang in deze positie ligt en daarnaast krijg je het haar van je vriendin in je gezicht.

Goed voor je relatie

Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in Springer’s Archives of Sexual Behavior blijkt dat koppels die regelmatig leppeltje-leppeltje liggen en veel knuffelen, een aanzienlijk betere relatie hebben dan stellen die dat niet doen. Het spoonen zorgt ervoor dat de zogenoemde vonk in jullie relatie aanwezig blijft en daarnaast zorgt de slaappositie ervoor dat stress weggenomen wordt.

“We ontdekten dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voor hun partner voelen. Knuffelen heeft ook een seksuele kant: vaak leidt het tot seks of gebeurt het na seks. Knuffelen dient dus vele doelen in een romantische relatie en wordt over het algemeen als heel positief ervaren.”, legt hoofdonderzoeker Robin Edelstein aan Elite Daily uit.

Lees ook
Dit is jouw zwakke punt in een relatie volgens je sterrenbeeld

Voorkom een slapende arm

Aangezien de normale lepeltje-lepeltje-houding niet altijd even lekker ligt, hebben wij uitgezocht hoe je wél lekker kunt liggen als man zijnde. Als je ervoor zorgt dat haar hoofd op het kussen rust (en niet haar nek), dan zie je een ruimte tussen haar nek en het bed. In plaats van je arm onder haar lichaam te laten afklemmen, steek je je arm door het gat. En zo kun je probleemloos van deze knuffelpositie genieten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images