Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo schep je thuis écht even tijd voor jezelf

Zo schep je thuis écht even tijd voor jezelf

Flair & Partner
Zo schep je thuis écht even tijd voor jezelf
Flair & Nintendo

Iedereen is op dit moment veel thuis, en dat zorgt regelmatig voor spitstijden in eigen woonkamer (en keuken, en tuin, en badkamer). En grote kans dat je sinds je thuiswerkt stiekem veel langer achter die laptop zit dan voorheen op kantoor. Of nog meer door social media scrolt dan je lief is. Daarom vier tips voor in- en ontspanning in en rondom huis.

1 – Ga op digitale island break

Ontsnappen naar je eigen onbewoonde eiland. Klinkt goed op dit moment hè? Het kan met Animal Crossing: New Horizons. Dit Nintendo Switch-spel heb je ongetwijfeld wel voorbij zien komen op social media en wij begrijpen helemaal waarom iedereen er zo vol van is. Je kunt jouw eiland helemaal naar eigen smaak inrichten, je kunt er al je creativiteit in kwijt én je kunt leuke mensen uitnodigen om bij je te komen buurten. Elke dag ontdek je weer iets nieuws terwijl je geniet van het relaxte eilandleven. Paradijsje hoor.

2 – Van inspanning komt ontspanning

Met een goede workout voel je je direct lekkerder. Dat kan ook thuis, wanneer jij dat wil met Ring Fit Adventure op de Nintendo Switch – een spel dat gebruik maakt van een Ring-Con en beenband en je letterlijk aan het bewegen zet op een leuke manier. Van groots avontuur tot korte minigame, je speelt altijd zo lang jij dat wilt en op je eigen niveau. Met meer dan 60 échte fitnessoefeningen om uit te kiezen, stel je zo jouw eigen workout samen, van Yoga-poses tot het serieuze werk (anders iets als buikspieroefeningen). Met het ritmespel (gratis contentupdate) beweeg je op de beat van verschillende muziektracks en ben je ongemerkt lekker aan het sporten. Voor je het weet ben je weer helemaal zen.

3 – Ga aan de kook

Over calorieën gesproken… voor heel veel mensen is koken een ultieme ontspanactiviteit. Muziekje aan op de achtergrond, wellicht een wijntje erbij en snijden, bakken en braden maar. Ben je niet zo’n chef van jezelf, dan haal je heel makkelijk de hulp van een topkok in huis met een leuk meergangenmenu van je favoriete restaurant dat je alleen nog op hoeft te warmen en leuk op bordjes hoeft te leggen. Kaarsje erbij en niets meer aan doen. Dat laadt lekker op, kunnen wij je vertellen.

4 – Doe een dansje

Als het weer het toelaat gaat er weinig boven een goede wandeling. Even een frisse neus, even uit huis, even in beweging. Maar koud, nat en geen zin? Hop, een muziekje aan en dansen maar. Schuif die tafel aan de kant en maak van je woonkamer een balzaal. Just Dance 2021 bijvoorbeeld speelt de nieuwste deuntjes, laat je samen met vrienden dansen (ook als ze er even niet live bij kunnen zijn) en reikt je ook nog eens alle juiste moves aan voor een gezellig feestje. Just Dance kan altijd, wat voor weer het ook is.

Shoppen is altijd een goed idee