Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo blijf je energiek terwijl je alle ballen in de lucht houdt

Zo blijf je energiek terwijl je alle ballen in de lucht houdt

Zo blijf je energiek terwijl je alle ballen in de lucht houdt

Als jonge moeder is het altijd al aanpoten, maar in coronatijd helemaal. Home schooling, thuiswerken en al die andere ballen die in de lucht moeten blijven. Hoe je energiek blijft als er veel van je gevraagd wordt? Nou, zo.

 

Een beetje extra energie is altijd welkom, maar helemaal als je druk en misschien gestrester bent dan normaal. Volg deze tips en geniet van de energie.

 

Blijf in beweging

Je herinnert je vast nog wel een keer dat je moe thuis kwam van je werk en echt geen zin meer had om te sporten. Maar je ging toch. En tadaaa, na je workout had je meer energie dan ervoor. Dit komt door de stofjes die je aanmaakt tijdens het sporten zoals serotonine, endorfine en dopamine. En het is niet alleen energie wat deze stoffen je geven. Je wordt er ook gelukkiger van, minder gestrest en je slaapt er beter door. Alle reden dus om ook in tijden van lockdown regelmatig even te sporten. Op YouTube vind je heel veel challenges en sportklasjes van trainers die jou graag helpen om in beweging te blijven. Dagelijks een wandeling geeft trouwens ook al energie.

 

Zorg voor de juiste energiebronnen

Ja, dan hebben we het over voeding maar ook over supplementen. Eiwitten, vetten en koolhydraten zijn de brandstoffen voor het lichaam. Maar je hebt wel vitamines en mineralen nodig om die energie vrij te maken en alle processen in je lijf goed te laten verlopen. Gebruik de spaarzame bezoekjes die je momenteel aan de supermarkt brengt dan ook zoveel mogelijk om verse groenten en producten in te slaan waar je lijf echt iets aan heeft. Slaat de vermoeidheid toe of kun je wel wat meer energie gebruiken tijdens je maandstonden, dan is Active Iron of Active Iron for Women een heel effectief supplement. Doordat het super efficiënt wordt opgenomen in je lijf, krijg je vrijwel meteen meer energie en valt het je maag en darmen niet lastig.

 

Zorg voor regelmaat

Zeker als je een gezin hebt, weet je dat kinderen uiteindelijk het beste gedijen op regelmaat. Door ervoor te zorgen dat ze weten waar ze aan toe zijn, hoef je niet steeds hun vragen te beantwoorden. Scheelt energie en misschien ook irritatie. Ook voor je eigen gemoedsrust is het fijn te weten dat de boodschappen al in huis zijn of wat jullie straks gaan doen. Hoef je daar tijdens het werken en home schoolen in ieder geval niet meer over na te denken. En door te plannen en dingen op vaste tijdstippen te doen, houd je tijd over voor leuke dingen.

 

Doe dingen die je leuk vindt

Iedereen weet, leuke dingen geven energie. Gebruik deze tijd van bezinning om eens goed na te denken over waar je nu echt blij van wordt. Wat geeft jou energie, en wat slurpt energie? Heb je ze op een rijtje, zorg dan ook echt dat je meer tijd vrij maakt voor de dingen die energie geven. Corona schopt planningen in de war maar zou ook tijd vrij moeten maken. Geen woon-werkverkeer meer, geen familiebezoek, avonden met vrienden en hobbyklasjes. Een mooi moment om wat van die tijd in te ruimen voor de dingen waar je energie van krijgt.

 

Ontspan

Leuke dingen zijn sowieso ontspannen, maar ook rusten is belangrijk. Na inspanning, komt ontspanning. Dus ga na die work-out gerust even languit op de bank. Verdeel de taken thuis en sla daarbij ook vooral je kinderen niet over. Vanaf een jaar of 8 kunnen ze prima helpen met afruimen, afwassen of bijvoorbeeld groenten snijden. Een paar keer per week een korte yogasessie helpt je ook om te ontspannen na een hectische dag. En hoe verleidelijk series bingen ook is, een goede nacht slaap levert je meer op. Dus als de keuze is ‘nog eentje dan’ of toch maar naar bed, kies dan die laatste.

 

Nog even over dat voedingssupplement. Active Iron wil al die moeders die zo hard werken aan zichzelf, hun relatie en hun gezin, een duwtje in de rug geven met een extra stoot levensenergie. Ben je zwanger, ongesteld, vegetariër of sport je heel fanatiek, dan kun je een ijzertekort oplopen. Active Iron is het antwoord op de vraag naar ijzersupplementen die beter worden opgenomen en geen maagproblemen veroorzaken. Klinische studies tonen aan dat er met Active Iron 2 x meer ijzer wordt opgenomen dan met een klassiek ijzersupplement. Je vindt Active Iron bij Etos.