Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Waarom het zo leuk is om je eigen kerstkaarten te maken + winactie

Waarom het zo leuk is om je eigen kerstkaarten te maken + winactie

Waarom het zo leuk is om je eigen kerstkaarten te maken + winactie

Boom versieren, kaarten versturen. Voor het ultieme kerstgevoel zijn die twee onmisbaar. En nu we door aangescherpte regels weer noodgedwongen thuis zitten, is dit misschien wel het perfecte jaar om om je eigen kerstkaarten te knutselen. 

Vind jij de zelfgemaakte kerstkaarten ook altijd het leukst om te krijgen? Je voelt de aandacht en liefde die er ingestoken is. Daarom een pleidooi voor de zelfgemaakte kerstkaart. 

Knutselen ontspant

Knutselen is goed voor de geest. Want al knippend en plakkend, vergeet je de wereld om je heen. En dat kunnen we goed gebruiken in deze verwarrende tijden. Dus dit jaar ben jij zelf de maker van zo’n kaart waar de liefde van afspat.

Je kaart doorstaat de tijd

Zelfgemaakte kaarten krijgen vaak een ereplaatsje in huis. Ze mogen op de vensterbank, de kast of aan het koord met de mooiste kaarten. Maar belanden vrijwel zeker niet in de oud-papierbak. Ook na kerst niet. Grote kans zelfs dat jouw mooie kaart na jaren weer eens opduikt, in een la of als iemand anders op zoek is naar inspiratie voor een zelfgemaakte kerstkaart. 

Gezellig met de kinderen!

Als je kinderen hebt, zullen ze je maar wat graag willen helpen met het bedenken en maken van kerstkaarten. En ze zijn waarschijnlijk goed op de hoogte van de laatste knutseltrends. Maak er een gezamenlijk project van en verdeel de taken. Knusse decemberavonden gegarandeerd!

Boost voor je creativiteit

We willen allemaal wel creatiever zijn, maar hoe dan? Nou, in een kerstkaart kun je een hoop creativiteit kwijt. Ga je voor vouwkunst, snijwerk of een fotoproject? Komt er naald en draad bij kijken of ga je eindelijk iets doen met die bewaarde stukjes stof? Op sites als Pinterest vind je heel veel creatieve inspiratie en ideeën. 

3D-kunst uitproberen

De decemberzegels van dit jaar zijn ontworpen door papierkunstenares Geertje Aalders. Met haar unieke papercuttingtechniek komen de zegels echt tot leven, net zoals een 3D-kunstwerk. En als je het filmpje met Geertje ziet, zou 3D wel eens de techniek van jouw kerstkaarten van 2021 kunnen worden. Met papier, een mesje, foamtape en een perforator ben je al een eind op weg naar prachtige, originele kerstkaarten. 

De decemberzegels maken het af

Welke creatieve uitspatting het ook wordt, maak het af met zo’n mooie decemberzegel. Op elk vel vind je tien verschillende ontwerpen, die je meenemen in een fantasievolle wereld waarin van alles gebeurt. Bij aankoop van twee vellen decemberzegels ontvang je een unieke kerstbal gemaakt door Vondels, waarmee je de kerstboom weer kunt versieren. 

Win tickets voor de tentoonstelling van Geertje Aalders

Van 15 november tot 9 januari kun je de tien originele kunstwerken van Geertje Aalders bewonderen in het Museum Beeld & Geluid in Den Haag. Wil jij gratis naar binnen, laat dan je gegevens achter en maak kans op een van de tien gratis entreebewijzen.