Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zó haal je de natuur naar binnen op je werkplek

Zó haal je de natuur naar binnen op je werkplek

Zó haal je de natuur naar binnen op je werkplek

Van kantoortuin naar tuinkantoor: nu we meer dan ooit thuiswerken, wordt het hoog tijd om van jouw home office een groene oase te maken. In vijf tips naar een groenere home office. 

1 – Ontdek je plekje

Als je enig natuurlijk licht hebt op je werkplek, heb je altijd wel een goede plek voor een plant. Let er bij het plaatsen van een plant altijd op wat de behoeftes van de plant zijn: mag die in de volle zon, of juist niet? Wordt een plant nog veel groter, of blijft hij klein? En kan hij tegen de temperatuurschommelingen bij bijvoorbeeld een (open) raam? Ook heel belangrijk: denk na over je zichtlijnen — je wilt al werkende natuurlijk óók kunnen genieten van al die groene pracht om je heen. Zet dus zeker ook een plant in de buurt van je scherm, al is het maar een kleintje. 

2 – Ga op zoek naar jouw groene match

Planten zijn meer dan decoratief alleen. Ze zuiveren de lucht om je heen en kunnen zelfs zorgen voor een hogere productiviteit. Jouw perfecte plant(en) vind je in de eerste plaats mooi om naar te kijken, maar zijn ook afgestemd op jouw leven op kantoor. Lopen er huisdieren rond, houd dan rekening met giftigheid. Zit je vaak met je deur dicht te werken? Zoek dan naar een plant die sterk zuiverend werkt.

3 – Een happy pot betekent een happy plant

Je potten koop je natuurlijk het liefst duurzaam. Het Nederlandse merk elho heeft bijvoorbeeld de vibes-collectie: prachtige, hippe binnenpotten van 100% gerecycled plastic in de leukste kleurtjes, zoals botergeel, en diepblauw. Ben je niet gezegend met groene vingers? Zet dan in elke pot een speciale watermeter die zorgt dat je nooit te veel water geeft. Er zijn ook speciale insert-potten die je planten automatisch bewateren. Denk ook goed na over welke maat pot je planten geeft: in de norm geldt dat hoe meer water een plant nodig heeft, hoe groter zijn pot moet zijn.

tuinkantoor

4 – Denk verticaal

We zijn natuurlijk niet allemaal gezegend met een enorme werkplek, maar hoe bescheiden je bureau ook is, plek voor een plant is er bijna altijd. Wees niet bang om ook verticaal te werken. Dat kan bijvoorbeeld door een hoge, smalle plant aan te schaffen. Maar ook door planten vanaf het plafond naar beneden te laten hangen. Kost nul ruimte op je bureau, maar geeft toch een groen uitzicht. Let wel op dat je niet al te zware potten aanschaft: ga liever voor duurzaam kunststof. En kies al-tijd voor een pot voor binnenshuis: een pot met een gat erin ophangen boven je computer, is natuurlijk vragen om problemen.

5 – Mix en match

Fijn voor je interieur, maar ook voor je planten: mixen en matchen. Zowel met potten (verschillende formaten, texturen en kleuren) als met planten. Door verschillende soorten planten in huis te halen, heb je voor elk plekje de perfecte bewoner. Bovendien kun je verschillende tinten groen in huis halen, waardoor je nóg meer het gevoel krijgt dat je in een groene oase werkt. Het oog wil ook wat.

Happy planting!