Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo zorg je ervoor dat je vagina niet in quarantaine hoeft

Zo zorg je ervoor dat je vagina niet in quarantaine hoeft

Zo zorg je ervoor dat je vagina niet in quarantaine hoeft

Klinkt gek, maar in deze verwarrende tijd kan zelfs je vagina ‘in de war’ raken. Bijvoorbeeld omdat je gestrest bent of slechter slaapt. Of omdat je vaker vrijt dan normaal. Zo voorkom je een totale lockdown.


Ongeveer vier op de vijf vrouwen heeft minimaal één keer in haar leven last van vaginale klachten zoals jeuk, geïrriteerde schaamlippen, een branderige vagina of onaangenaam ruikende afscheiding. In veel gevallen is een schimmelinfectie of bacteriële vaginose de boosdoener.  

Schimmelinfectie

Bij een schimmelinfectie, of candida, is sprake van overmatige groei van schimmels. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de lactobacillen hun beschermende rol niet meer vervullen. Je kunt last krijgen van jeuk, irritatie en witte, brokkelige afscheiding.

Bacteriële vaginose

Bij bacteriële vaginose is een overschot aan slechte bacteriën in je vagina het probleem. Hierdoor heb je soms meer afscheiding dan normaal en kun je last krijgen van een vieze, visachtige geur, jeuk, pijn en/of een branderig gevoel.

Goed te behandelen

Heb je last van bovenstaande klachten, dan kun je die gelukkig goed behandelen met een product dat gewoon bij de drogist verkrijgbaar is. Dat is vooral in coronatijden wel zo handig. Hettestpanel.nl liet de ActiGel* van Multi-Gyn testen door honderd vrouwen die last hadden van vaginale ongemakken zoals jeuk, irritatie, overmatige (grauwe) afscheiding en/of een onaangename (vis)geur.

“Al heel snel, binnen een dag, had ik het idee dat de geur van de afscheiding minder werd.”

Multi-Gyn ActiGel is een gel voor de behandeling van bacteriële vaginose. Van de honderd vrouwen die het product testten, zou maar liefst 90% Multi-Gyn ActiGel waarschijnlijk tot zeker aanbevelen aan andere vrouwen met dezelfde klachten. Bij 89% van de vrouwen voldeed Multi-Gyn ActiGel aan de verwachtingen. Van de vrouwen die last hadden van overmatige (grauwe) afscheiding, gaf 72% aan hier na gebruik minder of geen last meer van te hebben. Saime (37): “Al heel snel, binnen een dag, had ik het idee dat de geur van de afscheiding minder werd.”

N=100, samengesteld door hettestpanel.nl in april 2020

Scepsis verdwenen vrijwel meteen

Sommige testers waren aanvankelijk sceptisch over Multi-Gyn ActiGel, zoals Linda (42): “Al na de eerste dag werd de geur minder en na de tweede dag werd ook de overmatige afscheiding al minder.” Meer vrouwen gaven aan binnen een tot twee dagen minder last te hebben van een onaangename geur en overmatige afscheiding. Het merendeel van de testers voelde ook directe verzachting bij jeuk en irritatie.

Multi-Gyn ActiGel

Gewoon bij de drogist verkrijgbaar

Multi-Gyn ActiGel optimaliseert de natuurlijke flora en pH-waarde van je vagina. Omdat bacteriën zo weer in balans komen, vermindert de onaangename geur en afscheiding. Tegelijkertijd verzacht de gel bij jeuk en irritatie. Zowel Multi-Gyn ActiGel als FloraPlus* (bij de behandeling van een vaginale schimmelinfectie) zijn vrij bij de drogist verkrijgbaar. Dat geldt voor alle producten van Multi-Gyn. Let er op dat je het juiste product gebruikt. 

Multi-Gyn ActiGel

* Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

KOAG/KAG-nr. 4135-0520-1753