Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 5 x zo maak je je tuin lenteklaar

5 x zo maak je je tuin lenteklaar

5 x zo maak je je tuin lenteklaar

April doet wat hij wil maar de tijd dat je weer vaker in de tuin kunt doorbrengen, is toch wel definitief aangebroken. En dus kan je tuin maar beter lenteklaar zijn. Wij geven je 5 tips waarmee het heerlijk toeven wordt daar bij jou. 

#1 Voorjaarsschoonmaak…ook buiten

Voordat je het gezellig gaat maken, is het verstandig de sporen van de herfst en winter te wissen. Want die laten het nodige na. Steentjes, takjes, vogelpoep, onkruid en aanslag, het zit er vaak vol mee na de koude maanden. Haal de bezem en onkruidverwijderaar maar van stal dus. Heb je het grove werk gedaan, schrob de vloer dan schoon. Houten vlonders maak je het beste schoon met een sopje met mild afwasmiddel. Gebruik voor natuurstenen schoonmaakazijn. 

#2 Meubels erin of eruit

Kleren maken de man, meubels de tuin. Ga jij voor verleidelijk zwart, het Ibiza gevoel of kies je voor kleur? Dit seizoen geef je met oranje, groen en blauw een hippe twist aan jouw groene oase. Natureltinten brengen rust in je tuin en doen het goed met veel planten. Heb je al een mooie set die nog prima een paar jaar meegaat, maak alles dan eerst goed schoon. Vooral als je meubels de hele winter buiten hebben gestaan kunnen ze wel een poetsbeurt gebruiken. Vind jij dat jouw tuin (en jij) nieuwe meubels verdient, ontdek dan de nieuwe tuincollectie van CASA.

#3 Gras moet groeien

Gras in je tuin begint rond deze tijd weer te groeien na een lange winterslaap. Kan het wel een maaibeurt gebruiken, doe dit dan pas wanneer het droog is. Mos en dor gras haal je het beste weg met de verticuteermachine. Kijk of je er eentje kunt lenen van de buren als je er zelf geen hebt. Of ga met een oldskool verticuteerhark aan de slag. Prima te doen als je gazon niet al te groot is. Geef je grasveldje tot slot wat mest want na een lange winter kan het wel wat extra voeding gebruiken. 

#4 Wie zaait zal oogsten

Als het gedaan is met de nachtvorst kun je de bloemetjes buiten zetten. Of zaadjes planten natuurlijk. Kijk voordat je dat doet je potten en bakken even goed na. Zitten er scheurtjes en barsten in, dan mag je nieuwe kopen! Nieuwe plantjes voelen zich het lekkerst in schone potten en bakken met verse aarde. Naast plantjes kun je ook je eigen groenten kweken in de tuin. Lekker, gezond en erg leuk om te doen. Maar lees je wel in van tevoren want anders zou je oogst wel eens heel schraal kunnen worden.

#5 Sfeerbeheer

Het leukste gedeelte is het antwoord op de vraag hoe je het echt gezellig gaat maken bij jou in de tuin. Dus, welke kussens komen er op de meubels, waar zet je die lantaarns neer en moet er ook niet zo’n gezellig lichtsnoer bij? Ook de keuze voor potten en bakken draagt natuurlijk bij aan de sfeer, evenals die voor grote of kleine planten of misschien wel een pergola met klimop. Een buitentapijtje kan ook veel doen voor de sfeer.

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Bij CASA vind je heel veel betaalbare feelgoodproducten voor je tuin. Tuinmeubels, buitentapijtjes, sfeerverlichting en kussens, alles wat je zoekt vind je er. CASA volgt interieurtrends op de voet dus met jouw aankopen weet je zeker dat jouw tuin straks on-trend is. Ontdek de nieuwe tuincollectie van CASA!