Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Dit is echt het leukste alternatief voor de sportschool

Dit is echt het leukste alternatief voor de sportschool

Dit is echt het leukste alternatief voor de sportschool

Hoe fijn is het om gezond en fit te blijven en altijd uit te kijken naar je workout? In elk geval een stuk fijner dan 9 van de 10 keer met tegenzin naar de sportschool gaan. Tennis is leuk dankzij het spelelement, maar ook nog eens hartstikke goed voor je.

 

Achteraf ben je altijd blij dat je gegaan bent. Maar jezelf naar de sportschool slepen kan nogal een opgave zijn. Bovendien weet je in deze rare tijden nooit of je er volgende week nog naar binnen kan. Gelukkig is daar tennis. Een sport die het hele jaar door kan en waarmee je je lichaam net zo goed traint als in de sportschool. 

Tennis is een calorieën killer

Powerlunges, jumpsquats, rotations. Niet alleen de sportschool zit er vol mee, ook tennis. Want om de bal te halen ben je aan het rennen, remmen, wenden, keren, springen, landen. Een ultieme workout voor core stabiliteit, spierkracht en cardio. Met een uurtje tennissen verbrand je al gauw zo’n 400 calorieën. Ook na afloop blijf je nog lang verbranden. Een hoge intensiteit betekent ook een hoge vetverbranding. En dat maakt tennis misschien wel de ideale total body workout.

Tennis is een goede vetverbrander

Vet verbranden gaat uitstekend met een potje tennis. Niet alleen tijdens het spel, maar ook nog een tijd daarna. En wat doe jij nou liever? Een potje tennissen op een mooie baan of een half uur op de lopende band rennen in de sportschool? Precies. Onderzoek bevestigt dat tennissers een lager lichaamsvetpercentage hebben dan minder actieve mensen. 

Goed voor je uithoudingsvermogen

Onderzoek wijst ook uit dat tennissers gemiddeld een relatief beter uithoudingsvermogen hebben. Dat betekent dat je door regelmatig te tennissen steeds beter in staat bent om lichamelijke inspanningen langere tijd vol te houden. Je raakt minder snel vermoeid.

Sterke en flexibele spieren

Tennissers moeten regelmatig hun spieren uitrekken om die bal nog net te redden. Hoe vaker je dat doet, hoe flexibeler je wordt. Zo worden je spieren van tennissen niet alleen sterker, maar ook flexibeler. Vooral je beenspieren, maar ook je romp en armspieren plukken hier de vruchten van. 

Tennis is coronaproof

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, zal het niet meer zo snel gebeuren. Maar afgelopen jaar moesten de sportscholen de deuren regelmatig sluiten. En als ze al open waren, moest je op tijd zijn met het boeken van je les. De tennisbaan blijft het hele jaar door open en afstand houden is op de tennisbaan ook geen enkel probleem. Daarmee is tennis coronaproof. 

Lang zal je leven

Tennis is niet alleen een uitstekend alternatief voor de sportschool, het is ook nog eens hartstikke gezond. Er zijn zelfs studies die laten zien dat je door regelmatig te tennissen langer leeft. Dus wanneer ga jij de baan op? Kijk voor info en mogelijkheden bij een vereniging bij jou in de buurt op tennis.nl/langzaljeleven.