Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo blaas je je sportieve voornemens van 2020 nieuw leven in

Zo blaas je je sportieve voornemens van 2020 nieuw leven in

Zo blaas je je sportieve voornemens van 2020 nieuw leven in

2020 is inmiddels in volle gang. Maar geldt dat ook nog voor jouw sportieve voornemens van een paar maanden geleden? Wij geven je voor de zekerheid alvast wat nieuwe motivatie.

Het komt je vast bekend voor: begin van het jaar waren we niet weg te slaan uit de sportschool, maar inmiddels zijn we al even niet geweest. We moeten dus iets anders verzinnen om onze voornemens om meer te bewegen vol te houden. Sporten zou geen moetje moeten zijn, maar iets waar je naar uitkijkt. Met die gedachte ontwikkelde Nintendo de game Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. In de game beleef je allerlei fitnessavonturen en vergeet je binnen no-time dat je aan het sporten bent.

Deze game bestuur je met je hele lichaam

Ring Fit Adventure is een game en trainingsprogramma ineen. Om de game te besturen heb je je lichaam nodig. Inderdaad, je hele lichaam. Je kunt elke spiergroep trainen die je maar wilt. Dat doe je met de 2 accessoires die bij de game zijn inbegrepen: de Ring-Con en een beenband. Die eerste zet je spieren flink aan het werk, de tweede houdt bij hoeveel je beweegt en hoe je de verschillende oefeningen uitvoert. Instructies over het uitvoeren van de oefeningen krijg je in de game.

Baan jezelf een weg door een fantasiewereld

Het leukste aan Ring Fit Adventure is dat je gewoon vanuit huis jezelf een weg baant door een fantasiewereld. Je kunt 100 parcoursen afleggen binnen 20 werelden en meer dan 60 oefeningen doen. Ook zijn er minigames voor als je even snel wat oefeningen wilt doen of met het gezin aan de slag wilt. Of maak een persoonlijk fitnessprogramma. De game helpt je aan oefeningen voor specifieke spiergroepen. Daarbij houdt de game alles bij, van hartslag tot het aantal verbrande calorieën. Zo werk je makkelijk aan je eigen fitnessdoelen.

7 op de 10 testers testers beoordeelt Ring Fit Adventure met een 8 of hoger

Hettestpanel.nl testte de game in oktober vorig jaar onder tien vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar. 9 op de 10 testers zou Ring Fit Adventure waarschijnlijk of zeker aanbevelen aan andere Nintendo Switch gebruikers. En bij meer dan de helft van de testers overtrof de game de verwachtingen. Elma (37) over de game: “Echt een goede workout. Leuk voor iedereen, want alles is in te stellen naar ieders kunnen. Man, vrouw en kind (5 jaar) hebben het met veel plezier gespeeld. Ik kreeg ook echt flinke spierpijn, vooral in mijn armen. Als je dit regelmatig speelt, hoef je niet meer naar de sportschool. Door de spelelementen ben je snel lang aan het sporten, zonder dat je het door hebt.”

Houd ook je hersenen in vorm

Wil je ook je mentale gezondheid een boost geven, probeer dan Dr. Kawashima’s Brain Training voor Nintendo Switch. Met de oefeningen van Dr. Kawashima stel je je hersenen op allerlei manieren op de proef en ontdek je hoe oud jouw brein is.