Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Spontane BBQ met vrienden: zo gaat dat lukken!

Spontane BBQ met vrienden: zo gaat dat lukken!

Spontane BBQ met vrienden: zo gaat dat lukken!

Timemanagement en de juiste spullen, daar draait het om. Nee, geen ingewikkelde planning en ellenlange boodschappenlijsten. Als het dit weekend lekker weer wordt, draai je met deze easy-peasy tips spontaan een BBQ-feestje in elkaar.

Tip 1: lekkere wachttijd

Terwijl de barbecue op temperatuur komt, zet je je gasten alvast wat hapjes voor. Denk aan scheurbrood met kant-en-klare dips en een frisse salade. Een simpele borrelplank doet het ook altijd goed. Kijk wat je nog in de koelkast, voorraadkast en op de fruitschaal hebt liggen: restjes samen op een plank zien er al snel spectaculair uit. Extra leuk: je visite verrassen met een cocktail als aperitief. Veel werk? Nee hoor, is zo gemaakt en doet het goed op een warme zomeravond.

Tip 2: snel sneller snelst

Enorme honger? Het kan natuurlijk altijd nóg sneller. Gasbarbecues en elektrische barbecues zijn in tien minuten op temperatuur. En vraag je vrienden allemaal iets mee te nemen: van drankjes tot aan de dips en salade.

Tip 3: BBQ in buffetvorm

Bespaar jezelf heel wat werk en ga voor een BBQ in buffetvorm. Zet (vegetarisch) vlees, groente, brood, salade en sauzen klaar op tafel en laat je gasten zelf kiezen wat ze opscheppen. Tip: laat één vriend(in) een kwartiertje vroeger komen om alles samen klaar te zetten.

Tip 4: spontaan kan ook bijzonder
Staan je vrienden te borrelen, dan geeft dat jou wat extra tijd voor het echte werk. Een kant-en-klaar recept voor een bijzonder vega BBQ-recept, waar je indruk mee maakt: dat is altijd fijn. Deze gegrilde Louisiana Bofkipburger van barbecuekoning Jord Althuizen draai je in iets meer dan een halfuur in elkaar. Gemaakt met ‘het nieuwe vleesch’ van De Vegetarische Slager.

Tip 5: snelle home made blingsaus

Zet tussen de kant-en-klare barbecuesauzen (denk: knoflook, barbecue, whisky) tenminste één zelfgemaakte topper, die je zó gemaakt hebt. Met een beetje sriracha, (vegan) mayonaise en sweet chili heb je in no-time een perfecte match bij de Bofkipburgers.

Tip 6: pak maar in

Niet genoeg tijd om vis of groente voor te bereiden? Win tijd en pak het in aluminiumfolie in. Zo gaart het een stuk sneller op de barbecue en heb je als grillmeester meer tijd voor je vrienden. Kies je voor vlees, ga dan voor vegetarisch. Dat scheelt ook weer voorbereidingstijd.

Tip 6: zelf sangria maken

Als de zon schijnt en de temperatuur stijgt, smaakt sangria toch net iets beter dan rode wijn. Heb je alleen die laatste in huis, dan tover je er met wat ijsblokjes, sinaasappelsap en stukjes vers fruit binnen een mum van tijd een mooie sangria van.

Meer vegetarische barbecuerecepten

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Bijvoorbeeld met de Bratwurst, Ereburger of Kipstuckjes? Kijk voor een van de 16 heerlijke BBQ-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende BBQ.