Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Vijf handige spelregels voor het telefoongebruik in jullie gezin

Vijf handige spelregels voor het telefoongebruik in jullie gezin

Flair & Partner
Vijf handige spelregels voor het telefoongebruik in jullie gezin
Flair & KPN

De smartphone, stiekem is het hele gezin eraan verslaafd. Maar zonder duidelijke afspraken spreken jullie elkaar te weinig en betalen jullie te veel. Daarom hier een paar spelregels voor het hele gezin.

Doe een schermtijdcompetitie

Op de meeste telefoons kun je tegenwoordig je schermtijd bekijken of krijg je er aan het begin van de week zelfs een melding van. Wil je het telefoongebruik van je puberkinderen beperken, bepaal dan een daglimiet waar ze onder moeten blijven. Leuker maak je het met een gezinscompetitie waarbij jullie aan het begin van de week de winnaar uitroepen van de voorgaande week. Dat is natuurlijk degene met de laagste gemiddelde schermtijd per dag. Als beloning mag de winnaar drie keer kiezen wat er die week ’s avonds op tafel komt te staan.

Huiswerk gaat voor

Pubers in huis, prepubers? Ze zijn er vast en zeker van overtuigd dat die telefoon de hele dag aan hun zijde moet liggen omdat ze echt niks kunnen missen. Maar wiskundesommen leren en Engelse woordjes in je hoofd stampen lukt niet als je elke paar minuten bliepjes hoort en je scherm ziet oplichten. Je weet vast uit eigen ervaring dat je die groepschat beter even links kunt laten liggen wanneer je een deadline hebt. Inleveren dus die telefoons, als er huiswerk op de agenda staat.

Deel je MB’s

Naast dat je niet wilt dat iedereen in huis de hele dag voorovergebogen naar dat scherm zit te turen, wil je ook niet dat die facturen de pan uit rijzen of dat kindlief jou niet meer kan appen omdat al z’n MB’s op zijn. De oplossing: ga MB’s delen met KPN. Hiermee kunnen jullie je MB’s aan data onderling verdelen. Hoe jullie ook je best doen, er is altijd wel iemand in het gezin die aan het eind van zijn MB’s nog een stukje maand over heeft. Was papa meerdere malen winnaar van de schermtijdcompetitie, dan kan die zijn overgebleven MB’s gewoon doorspelen naar zijn minder zuinige gezinslid. Handig toch?

Eten is inleveren

Eten doen jullie omdat het moet, omdat het lekker is en voor de gezelligheid. Het is hét moment om als gezin even bij te praten en te horen waar iedereen mee bezig is. En daar hebben jullie geen telefoons bij nodig, toch? Maak er een gewoonte van voor het eten de telefoons weg te leggen. Of stop alle telefoons in een speciale doos waar de deksel pas af mag als iedereen het toetje op heeft.

Geen telefoons in de slaapkamer

Net zoals telefoons overbodig zijn aan de eettafel (waar je puber het ongetwijfeld ernstig mee oneens is), zouden ze ook verboden moeten worden in de slaapkamer. En ja, dat geldt ook voor jou. Beter voor je nachtrust, beter voor de intimiteit, beter voor je schermtijd.

Meer over MB’s delen

Heb je meerdere KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde huisadres? Dan deel je gemakkelijk MB’s met al je gezinsleden of huisgenoten met een KPN Mobiel abonnement. Lees er meer over op KPN.Shoppen is altijd een goed idee