Je bent hier: Home > Flair & Partner > Samenwonen? Maak hier echt even tijd voor

Samenwonen? Maak hier echt even tijd voor

Flair & Partner
Samenwonen? Maak hier echt even tijd voor
Flair & Klaverblad

Het moment is daar. Jullie zijn zó vaak samen, dat het praktischer, leuker en gezelliger is om in 1 huis te gaan wonen. En of dat nou een huurhuis of een koophuis is, het is goed om je verzekeringen samen door te lopen.

 

Naast dat het fijn is te weten dat je jezelf elke nacht naast je lief kunt vlijen, is samenwonen doorgaans ook lekker voor je portemonnee. Want koken doe je voortaan minimaal voor twee, de huur of hypotheek deel je door twee en van een internet- en Spotify-abonnement hebben jullie ook aan één genoeg. En dan zijn er nog je verzekeringen.

 

Neem er even de tijd voor

Het is misschien niet het eerste waar je bij stilstaat als je gaat samenwonen, maar toch is het slim om al in een vroeg stadium naar jullie verzekeringen te kijken. Grote kans dat je daar op kunt besparen zodra je onder een dak gaat wonen met je partner. Sommige verzekeringen zul je ook moeten aanpassen omdat jullie samen meer spullen hebben dan alleen.

 

Je spullen verzekeren

Spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Mocht er ooit ingebroken worden in jullie paleisje of er breekt brand uit, dan zijn je spullen in ieder geval gedekt. Neemt niet weg dat je sommige dierbare spullen misschien nooit meer terugziet. Waarschijnlijk hadden jullie voordat jullie gingen samenwonen allebei een inboedelverzekering. Dat kun je dus terugschroeven naar één, die je dan natuurlijk wel aanpast naar de nieuwe situatie. Samen hebben jullie immers meer dan alleen.

 

En je huis

Een woonhuisverzekering of opstalverzekering is de verzekering voor je huis zelf. Daarmee verzeker je je stulp tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak of lekkage. Bij een koophuis is het meestal verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Hadden jullie allebei een koophuis, dan hadden jullie waarschijnlijk ook allebei een opstalverzekering. Snel opzeggen dus, als een van jullie zijn huis verlaat en bij de ander intrekt. Kom je van een koopappartement, dan wordt de opstalverzekering meestal voor het hele gebouw geregeld vanuit de VVE. Verkoop betekent dan automatisch dat je afstand doet van die verzekering.

 

Hulp bij onenigheden

Nee, niet tussen jou en je lief natuurlijk, maar bij zakelijke geschillen. Hebben jullie een koopwoning, dan is een rechtsbijstandsverzekering het overwegen waard. Zeker als jullie je nieuwe huis flink onder handen gaan nemen. Problemen met aannemers of gemeentes die jullie plannen saboteren, het wil nog wel eens voorkomen. Of bouwvakkers die per ongeluk in een rioleringsbuis boren. In dat soort gevallen wil je dat iemand met verstand van zaken je bijstaat, geloof ons maar.

 

En verzekerd tegen ongelukjes

Tijdens zo’n verbouwing is een aansprakelijkheidsverzekering ook geen overbodige luxe. Je leent misschien het een en ander aan gereedschap, mensen die helpen klussen krijgen verf in hun kleding en zo kan er nog veel meer misgaan in zo’n periode. En wie is verantwoordelijk als jij de telefoon van je vriendin laat vallen omdat je haar vakantiefoto’s wilde zien? Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je er niet al te lang over te discussiëren. Als je samenwoont heb je aan één aansprakelijkheidsverzekering genoeg, die je dan omzet naar twee personen. Zitten jullie allebei goed als er eens iets onverwachts gebeurt.

 

Onbezorgd samenwonen

Als jullie dan toch de verzekeringen onder handen nemen, kijk dan ook meteen even of jullie ze ergens anders willen onderbrengen. Bij Klaverblad Verzekeringen kun je alles wat met je huis te maken heeft gewoon goed verzekeren. Bij deze verzekeraar staat mensen helpen op nummer één. Zo krijg je bij schade nooit een bandje te horen, maar altijd meteen iemand aan de lijn. En als je het fijn vindt om een expert naar jullie verzekeringen te laten kijken, vind je via Klaverblad eenvoudig een assurantieadviseur in de buurt. Die kan je snel vertellen of jullie niet dubbel verzekerd zijn. Succes en geniet van elkaar.

Shoppen is altijd een goed idee