Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Ruby: ‘Een bordje bijzetten is zo’n kleine moeite. En het levert zoveel moois op!’

Ruby: ‘Een bordje bijzetten is zo’n kleine moeite. En het levert zoveel moois op!’

Ruby: ‘Een bordje bijzetten is zo’n kleine moeite. En het levert zoveel moois op!’

Als je opgroeiende kinderen hebt, weet je hoe belangrijk goede voeding is. Helaas krijgen veel kinderen te weinig te eten, waardoor ze ondervoed raken. Deze kerst kun je symbolisch een bordje bijzetten aan tafel en er zo voor zorgen dat een kind en zijn familie te eten krijgen. Voor Ruby was dit een kleine moeite. 

De actie ‘Zet een bordje bij met kerst’ van Save the Children was Ruby (39) op het lijf geschreven. Gastvrijheid is voor haar heel vanzelfsprekend. “Iedereen is hier altijd welkom. Ik vind het echt leuk als vrienden of familie spontaan langskomen. Ik hou er altijd rekening mee dat mensen lekker kunnen mee-eten. Alhoewel we daar door corona natuurlijk wel voorzichtiger mee zijn geworden.”

Fijn idee

Al gaat het bij de actie van Save the Children om een symbolisch bordje extra, het gevoel is hetzelfde voor Ruby. “Ja, een bordje bijzetten is zo’n kleine moeite. En het levert zoveel moois op! Dat wij kunnen zorgen dat er ergens aan de andere kant van de wereld een kindje te eten heeft, daar word ik echt stil van.” Ook Ruby’s 11-jarige dochter Yeliz vindt het fijn dat ze iets goeds kan doen voor andere kinderen. “Sommige kinderen hebben niets te eten en dat is niet eerlijk.” Met kerst zet Yeliz het bordje ook echt op tafel als ze gaan eten. “Dan voelt het alsof we met nog meer kinderen samen kerst vieren!” 

‘We beseffen nu nog beter hoe goed we het hebben’

Door mee te doen aan de actie ‘Ik doneer een bordje’, kijken Ruby en Yeliz anders naar hun eigen leven. “We beseffen nu nog beter hoe goed we het hebben. Natuurlijk vinden we de coronatijd niet leuk, net als iedereen. Maar we zijn gelukkig gezond en we hebben genoeg te eten. Dat willen we graag delen met kinderen die minder geluk hebben.” 


Wees gastvrij en zet ook een bordje bij!

Zet deze kerst ook een bordje bij en geef ondervoeding geen kans. Kinderen die ondervoed zijn, hebben een verzwakt immuunsysteem en worden vaker ziek. Met jouw hulp zorgt Save the Children dat kinderen wereldwijd (goed) te eten krijgen. Extra leuk: iedereen die een bordje doneert, krijgt een plek aan de langste kersttafel van Nederland!

Doe mee op zeteenbordjebij.nl