Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Met deze tips bespaar je flink op je schoonmaakmiddelen

Met deze tips bespaar je flink op je schoonmaakmiddelen

Met deze tips bespaar je flink op je schoonmaakmiddelen

Als er iets is waar de meeste mensen een hekel aan hebben is het wel schoonmaken. Vooral als de kalk in je badkamer een eigen leven leidt en je bijna niet meer naar buiten kunt kijken door de vieze ramen, stel je het klusje waarschijnlijk zo lang mogelijk uit. Maar één schrale troost: schoonmaken hoeft niet duur te zijn. Integendeel, met deze tips kan je zelfs flink besparen op je schoonmaakmiddelen.

1. Gebruik schoonmaakmiddelen voor meerdere doeleinden

Met allesreiniger kom je natuurlijk een heel eind, maar er zijn nog veel meer schoonmaakmiddelen die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Neem groene zeep bijvoorbeeld, wat je kunt gebruiken voor het verwijderen van vlekken én voor het schoonmaken van je fornuis, mits je er een flinke scheut water bij doet. En ook met schoonmaakazijn kan je veel kanten op. Zo kun je met Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn je toilet schoonmaken, kalk verwijderen, je tuinmeubels schoonmaken en geurtjes laten verdwijnen uit de magnetron. Het voordeel: een fles schoonmaakazijn kost een prikkie.

2. Koop grootverpakkingen

Een grootverpakking heeft veel voordelen: én je bespaart geld omdat je er langer mee kunt doen, én je hoeft voorlopig niet naar de winkel. Zorg er daarom voor dat je 5 liter cans in huis haalt.

3. Gebruik wat je al in huis hebt

Wie zegt dat chemische schoonmaakmiddelen de enige manier zijn om je huis schoon te krijgen? Ook met producten die je al in huis hebt, zoals een fles cola, azijn en baking soda, kom je al een heel eind. Cola werkt prima als ontstopper, met azijn kan je van alles ontkalken en baking soda is je lifesafer als je de strijd aangaat met aangekoekt vet of als je een vlek wilt verwijderen uit het tapijt.

4. En kies voor schoonmaakazijn

We zeiden het net al: schoonmaakazijn kost haast niks én je kunt er van alles mee. Denk aan je waterkoker ontkalken, geurtjes verwijderen uit de magnetron, je toilet schoonmaken, kranen en de douchekop ontkalken, de ramen streeploos afnemen en je tuinmeubels in een sopje zetten. En wist je dat je schoonmaakazijn ook kan gebruiken als wasverzachter? Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zorg er daarom altijd voor dat je een fles schoonmaakazijn in huis hebt staan. Het liefst eentje die biologisch afbreekbaar is, zoals Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn. Met Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn denk je namelijk niet alleen aan je eigen huishouden, maar ook aan het milieu. Dat komt omdat natuurlijke grondstoffen aan de basis staan van dit milieuvriendelijke schoonmaakmiddel. En ook is aan de verpakking gedacht – de flessen zijn namelijk gemaakt van gerecycled PET materiaal.

Er zijn zes varianten te koop van Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn: Original, Lavendel, Citroen, Bloemen, Oceaan en Eucalyptus. Wil je meer informatie over de producten? Neem dan een kijkje op de website.