Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Dít nemen Nederlanders steeds vaker mee uit de supermarkt

Dít nemen Nederlanders steeds vaker mee uit de supermarkt

Dít nemen Nederlanders steeds vaker mee uit de supermarkt

Waar een gehaktbal, karbonaadje of speklap vroeger het middelpunt van de maaltijd was, maakt dierlijk vlees nu steeds vaker plaats voor een plantaardig alternatief.

Dit zijn de cijfers: ongeveer een derde van alle Nederlanders is afgelopen jaar minder vlees gaan eten. Zo’n 100.000 mensen zijn met het eten van vlees, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral jongeren kiezen bewuster wat ze eten.

Bovenaan in Europa

In ons land worden vleesvervangers steeds populairder. Een studie in elf Europese landen wees uit dat geen enkele Europeaan zoveel vegan en vegetarisch vlees eet als de Nederlander. Bij maar liefst 54 % staan er elke maand wel een of meerdere vleesvervangers op tafel. Ook wat betreft wat we uitgeven aan plantaardige burgers en vegetarisch vlees staan we boven aan de ranglijst.

Vegetarische BBQ in trek

Dit komt ook omdat er steeds meer gevarieerd aanbod is, zoals de heerlijke vleesvervangers van De Vegetarische Slager. Momenten waarop veel vlees wordt gegeten – denk: barbecue – kunnen tegenwoordig heel gemakkelijk anders worden ingevuld. En dus liggen er steeds vaker vegetarische en veganistische producten op de grill. “Het idee dat je alleen kunt barbecueën met vlees van dieren is een cliché”, meent Jord Althuizen. Tja, en als zelfs een barbecuekoning het zegt…

16 heerlijke recepten

Om het te bewijzen creëerde Jord 16 vegetarische BBQ-gerechten om je vingers bij af te likken. Gemaakt met een ruim assortiment aan vegetarisch en vegan vlees van De Vegetarische Slager. Bijvoorbeeld de Kipstuckjes, waarmee je heerlijke saté maakt, of de Ereburger: een sappige vegan premium burger met een perfecte structuur en smaak. Jord: “Hiermee verover je tijdens de volgende BBQ ook de harten van alle vleesliefhebbers.”

Een voorproefje? Bekijk hier het recept van de Ereburger met knapperige rösti en frisse salsa.

Tex Mex Burger

We want more

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor alle heerlijke BBQ-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende BBQ.