Je bent hier: Home > Flair & Partner > 5 feiten die je wilt kennen over mascara

5 feiten die je wilt kennen over mascara

Flair & Partner
5 feiten die je wilt kennen over mascara
Flair & FRIDAY

Hoe uitgeteld je soms ook bent, een mascara zorgt toch weer voor een frisse oogopslag. Onder andere daarom is mascara het meest gebruikte make-up item. En dit is wat je moet weten over mascara.

#1. De formule bepaalt het effect

Smaken verschillen, ook in wimperland. Dikkere wimpers, langere wimpers, wimpers met een perfecte krul. Het is de formule die het effect bepaalt. Elke mascara bestaat uit drie basiselementen: pigment, olie en was. Afhankelijk van het effect worden hier extra ingrediënten aan toegevoegd die je wimpers langer maken, dikker of zorgen dat de mascara bestand is tegen water.

#2. Jouw wimpers bepalen welk soort borsteltje het beste voor jou is

Sommige baby’s worden geboren met lange, donkere wimpers, bij andere moet je zoeken naar haartjes. Gelukkig kan elke vrouw de natuur een handje helpen met mascara. Het borsteltje van je mascara speelt hierbij een grote rol. Zo zal de ene borstel je optisch langere wimpers geven terwijl de ander juist voor meer volume zorgt. Bij FRIDAY kun je je eigen mascara samenstellen en lees je precies welk borsteltje het beste bij jouw wimpers en wensen past.

#3. Van pompen droogt je mascara uit

Maak jij je ook schuldig aan het driftig op en neer pompen van je mascara om het borsteltje goed gevuld te krijgen. Niet meer doen. Dit heen en weer ‘pompen’ van je mascara in de houder droogt je mascara uit. Iedere keer dat je pompt wordt er namelijk lucht mee naar binnen gezogen. Gevolg? Klonterige en plakkerige mascara die niet prettig meer werkt.

#4. Je mascara is een bron van bacteriën

Je make-up producten verzamelen in de loop der tijd flink wat bacteriën. Ga maar na. Je gebruikt je mascara dagelijks, het borsteltje gaat elke keer in en uit de houder, je zit er met je vingers aan. Eigenlijk zou je alle oogmake-up, op oogschaduw na, daarom na 3 tot 6 maanden moeten vervangen. Na die tijd zitten er zoveel bacteriën aan je product dat je makkelijk een oogontsteking oploopt. En zo’n ontsteking geef je makkelijk door aan de rest van het gezin. Gebruik je mascara’s daarom liefst niet langer dan 3 maanden.

#5. Veel merken testen hun mascara’s nog steeds op dieren

Helaas worden veel van de bekende mascaramerken die je bij de drogist vindt nog altijd op dieren getest. In Europa geldt sinds 2013 een verbod op het testen van cosmetica op proefdieren maar veel producten die bij ons in de schappen liggen worden buiten Europa geproduceerd.

De mascara herhaalservice

Goed nieuws: bij FRIDAY kun je online je eigen mascara samenstellen doordat je de borstel en de formule los van elkaar kiest. FRIDAY werkt met een handige herhaalservice, waarmee je kunt aangeven hoe vaak je een nieuwe mascara in de bus wilt ontvangen. Een keertje overslaan mag gewoon, net als stoppen of van borsteltje en formule wisselen. Super flexibel dus. Met 8 verschillende borstels en 6 verschillende formules zit de perfecte mascara er zeker tussen voor jou. Ook fijn om te weten, alle FRIDAY mascara’s zijn ontwikkeld in Europese laboratoria en daardoor dierproefvrij.

Shoppen is altijd een goed idee