Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Marije test Ring Fit Adventure: ‘Ik ben al minder uitgeput dan twee weken geleden. Pure winst!’

Marije test Ring Fit Adventure: ‘Ik ben al minder uitgeput dan twee weken geleden. Pure winst!’

Marije test Ring Fit Adventure: ‘Ik ben al minder uitgeput dan twee weken geleden. Pure winst!’

Marije Veerman, hoofdredacteur van Flair, is van zichzelf geen grote sportfanaat, maar ging de uitdaging aan en test de Ring Fit Adventure van Nintendo Switch. “Dit is echt een leuke manier om meer beweging in je dag te krijgen.”

“Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind sporten echt verschrikkelijk. Ik wil heus wel bewegen, helemaal nu de lente in aantocht is en ik de energie echt uit mijn tenen moet halen. Maar elke poging die ik tot nu toe heb ondernomen, mislukte jammerlijk. Van hardlopen krijg ik elke keer aan het einde van de straat al zulke steken in mijn zij dat ik meteen roep: ‘Zie je wel, niets voor mij!’ Die paar keer dat ik toch weer overstag ging en een abonnement op de sportschool nam, ging ik uiteindelijk welgeteld twee keer. Ik kan me er simpelweg niet toe zetten.”

Aanlokkelijk

“Tot we vorige maand op de redactie de mogelijkheid kregen om Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch te testen. Ik had mijn hand zo ver als ik kon in de lucht gestoken. Dit klonk als iets voor mij. Ring Fit Adventure is een avonturenspel waarbij je tijdens het voortploegen door allerlei levels een stevige work-out krijgt. Voor het eerst klonk iets wat met sport te maken had, aanlokkelijk in mijn oren. Al moet ik eerlijk toegeven dat het spel daarna nog zeker een week onaangeroerd onder de tv heeft gelegen. Maar aangemoedigd door mijn dochter ging ik op een middag dan toch aan de slag.”

Afleiding

“Om te kunnen starten, maak je een bijbehorende band vast om je been en houd je een ring als een soort stuur voor je borst. Het duurt de eerste keer even om de hele boel zo in te stellen dat de weerstand van de ring en de uitdaging in de game echt zijn gebaseerd op jouw conditie. Handig, je kunt meerdere accounts aanmaken zodat ook de rest van het gezin aan de slag kan. Het doel van het spel is om met het mythische wapen ‘Ring’ de strijd aan te gaan met de gigantische draak Dragaux, die de wereld dreigt te ruïneren. Niet het meest originele verhaal, maar het doet wel wat het moet doen: het leidt af van het feit dat je eigenlijk gewoon aan het sporten bent.”

Joggen & fitnessen

“Grappig is de opbouw van het spel. Net als bij andere avonturenspelletjes bestaat er een soort routekaart waarbij je steeds een ander level kunt spelen. In die levels jog je op je plaats om je voort te bewegen, hef je je knieën om modder te doorploegen en moet je echt tempo maken om hellingen op te komen. Gelukkig kun je even pas op de plaats maken als je een monster tegenkomt, al moet je die ook verslaan met fitnessoefeningen zoals squatten of de ring meerdere malen tussen je handen in elkaar duwen. Aan het eind van elk level kom je de draak tegen, die dan natuurlijk net weer ontkomt. Per level krijgt de ring in je handen meer krachten waardoor het spel steeds leuker wordt. Je kunt hem tijdens het rennen stevig induwen om obstakels te breken of gebruiken om door de lucht te vliegen. Hierdoor ben je steeds weer benieuwd wat er nog gaat komen en dat motiveert om door te spelen.”

Stevige work-out

“Ik moet zeggen: het verbaasde me hoe stevig de work-out is, al kan dat ook aan mijn slechte conditie liggen. Maar ik moest wel echt worstelen om de levels te kunnen volhouden. Bij het ploegen door de modder en het beklimmen van hellingen, hing mijn tong elke keer op mijn knieën en was ik blij als ik bij een stukje kwam waar ik wat fitness- en yoga-oefeningen kon doen.
Vooral omdat de kinderen vanaf de bank toekijken en roepen: ‘Pak hem mama, rennen mama!’ zet ik elke keer toch door. Inmiddels ben ik zo’n twee weken bezig en kan ik echt zeggen dat het een leuke manier is om meer beweging in je dag te krijgen. Kun je na afloop een marathon lopen? Ik denk het niet. Maar zo uitgeput als in het begin was, ben ik inmiddels niet meer. Dus dat is al pure winst.”

Ring Fit Adventure is de fitnessgame voor Nintendo Switch: een avontuur en fitness in één, waarbij je jouw hele lichaam gebruikt om de game te besturen en de spiergroepen kunt trainen die jij wilt. Op een leuke manier lekker actief zijn, gewoon vanuit huis. Ring Fit Adverture van Nintendo Switch kost € 79,95.