Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Doe Maastricht zoals de locals het doen. Lees mee met Shirin!

Doe Maastricht zoals de locals het doen. Lees mee met Shirin!

Doe Maastricht zoals de locals het doen. Lees mee met Shirin!

Na 18 jaar is Shirin helemaal ingeburgerd in Maastricht. Ze trouwde er zelfs bij Huiskamer de Groote Sociëteit aan het Vrijthof. Deze local neemt je dan ook graag mee op haar favoriete dag(en) Maastricht. 

De leukste lokale ondernemers, typische Maastrichtse plekken, Shirin kent ze allemaal. Lees mee en plan snel zelf een dag, of liever twee, naar Maastricht.

“Voor ik me op het shoppen stort rij ik Wyck in voor een ontbijt bij SO Delicious op de Stationstraat 21-23. Het eerste heerlijke moment van de dag, in de vroege ochtend als de stad ontwaakt, kan alleen met het brood van Kevin! Hun ontbijtje van de plank is echt genieten.”

Shoppen

“In Wyck zijn verschillende boetieks waar ik uren kan verliezen zoals Noir, Noir + en Soldes Boutique, de winkels van Renee en Liesbeth. In plaats van peperdure, chique dameskleding, verkopen zij hippe, betaalbare en een tikje rebelse ready-to-wear mode, schoenen, sieraden, tassen en accessoires van Scandinavische, Franse en Nederlandse labels. Voor wat meer exclusievere mode loop ik door naar Nina’s Boutique op de Rechtstraat 58 of naar MAX, iets verderop de Hoogbrugstraat 69. Daar koop ik graag bijzondere eyecatchers van leuke, vaak Italiaanse en Franse merken. Voor ik naar MAX ga, wip ik binnen bij Studio Çedille Design – Rechtstraat 88. Hier vind je eigen design producten en meubels van Françoise Oostwegel maar ook van andere Dutch designers en lokale designers. De winkel van ‘fransje’ kun je eigenlijk niet verlaten zonder iets gekocht te hebben! Wanneer mijn man Daniël met mij mee is, kan hij Hot Kitchen Men’s Boutique op de Rechtstraat 65A niet overslaan. De eigenaar is een goede vriend en hij slaagt er altijd!”

Tijd voor een lunch break

“Het is alweer tijd om te lunchen en dat doe ik voor ik de Maas oversteek bij Wycker Cabinet. Zij werken zoveel als mogelijk met streekproducten die hun seizoensgerechten nog beter laten smaken. Dit is ook de plek waar mijn man en ik onze eerste date hadden! Als ik mijn ‘Club Kip’ op heb, slenter ik met mijn aankopen de Sint Servaasbrug over richting het centrum.”

Meer winkels

“Als ik de brug over ben loop ik direct naar links richting Stokstraat, waar bekende en minder bekende winkels zitten. Mijn favoriet? Kiki Niesten! Al jaren zit dit mode-icoon aan nummer 28-32 en is een van de beste designerwinkels die Nederland rijk is.”

Borreltijd

“Vanaf de Stokstraat wandel je zo door de verschillende kleine straatjes richting het Onze Lieve Vrouwenplein waar een wijntje met een borrelhapje bij De Comedie niet is weg te denken. Of ik wip even binnen bij Le Fernand. Tsja, hoe omschrijf ik die plek het beste? Een brasserie, een sale à manger, een bistro, een café de vins, een cuisine du chef, een….? Le Fernand is het allemaal. Eten in een ongedwongen gastvrije sfeer en een kaart met typische Franse gerechten.”

Omkleden in het hotel

“Na de borrel en voordat we uit eten gaan wil ik me omkleden. Als je geen local bent en op zoek naar een leuke slaapgelegenheid in hartje Maastricht, dan is Maison Haas Hustinx & Spa echt fantastisch. Wil je niet slapen op het Vrijthof, dan kun je ook logeren bij Fitz Roy, een oase in Maastricht. Of wanneer je echt voor een andere beleving gaat: het hippe budget hotel The Green Elephant.”

Eten bij Infinito of Ongelet? 

“Nu sta ik voor een moeilijk keuze. Ga ik naar Infinito of Ongelet? Beide restaurants durf ik zonder blikken of blozen aan te raden en stellen nooit teleur. Voor vandaag kies ik toch Infinito; een shared dining concept met Italiaanse fusion gerechtjes en op de achtergrond een lekkere beat! Deze beat bereidt me al voor op de bar waar ik mijn dag ga afsluiten.”

Afsluiten in De Baron Cocktail Club

“Dé place to be en een blijvertje in Maastricht! Laat je verrassen door dit imposante gebouw, de inrichting en wisselende, bijzondere cocktails. Ook hun Insta en Facebook wil je gezien hebben! Geen wonder dat De Baron Tripadvisor’s nr 1 hotspot is in Maastricht. De rest valt mijns inziens in het niet, vooral qua beleving en niveau. PS: je komt in het weekend alleen binnen op reservering (alleen online) vanwege een beperkt aantal plekken. Sinds een paar weken doen ze hier aan cocktail workshops, echt superleuk!

Heel veel plezier met jouw dag in Maastricht en alvast welterusten! Tip: reserveer van tevoren je parkeerplaats via q-park.nl.”

Shirin Maastricht
Shirin

Alle tips, en meer, op een rij

Ontbijttips: 

 1.  So Delicious, Stationstraat 21-23. Een ontbijtje van de plank, het eerste genietmoment van de dag, kan alleen met het brood van Kevin.
 2. Puur van Wyck, Wycker Brugstraat 28. Alle producten zijn huisgemaakt, met oog voor detail en vol verse ingrediënten. Ook to-go!

Shoppen:

 1. Noir. Geen peperdure chique dameskleding, maar ‘vlugge’, betaalbare en een tikje rebelse ready-to-wear mode, schoenen, sieraden, tassen en accessoires van Scandinavische, Franse en Nederlandse labels in drie verschillende winkels (ook voor de grotere maten).
 2. Nina’s Boutique, Rechtstraat 58. Exclusieve kleding met mooie designs, simpele lijnen, perfecte pasvorm en hoogstaande kwaliteit.
 3. Hot Kitchen Men’s Boutique, Rechtstraat 65. Onze mannen moeten ook gekleed naast ons lopen; laat je partner achter bij Ron in zijn keuken en kom hem aan het einde van de middag in het nieuw gekleed weer ophalen.
 4. Studio Çedille Design, Rechtstraat 88. Hier vind je eigen design producten en meubels ontworpen door Françoise Oostwegel maar ook van andere Dutch designers en local designers, in de winkel van ‘fransje’ kan je eigenlijk niet naar buiten zonder iets gekocht te hebben!

Lunch:

 1. Wycker Cabinet, Wyckerbrugstraat 29b. Zij werken zoveel als mogelijk met streekproducten die hun seizoensgerechten nog beter laten smaken. Voor ieder wat wils op de kaart bij deze bistrobar.
 2. Grand Café d’n Ingel, Vrijthof 13. Een eerlijke keuken, waarin het seizoen en regionale producten de boventoon voeren: dat is D’n Ingel. Onder de Maastrichtenaren geniet het grand café een goede reputatie en ook bij toeristen staat dit grand café op de kaart.

Must see:

 1. Filmtheater Lumière, Bassin 88. Bij Lumière in Maastricht kijk je de nieuwste arthousefilms en duik je samen met makers in de meest boeiende films. Dit is een unieke locatie waar je ook terecht kunt voor een hapje en drankje.
 2. Sphinx, Sphinxcour. Aan de rand van de historische binnenstad slaap, shop, werk, eet, drink en geniet je van films en muziek in oude fabriekspanden. In de historische binnenhaven Het Bassin vind je gezellige restaurantjes en een atelier. En als je er toch bent, vergeet dan niet om ook een wandeling te maken in de unieke achtertuin: het Frontenpark.
 3. Bonnefanten museum. In deze culturele hotspot vind je een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst.

Diner:

 1. Infinito, Sint Bernardusstraat 2. Een shared dining concept met Italiaans fusion gerechtjes en op de achtergrond een lekkere beat!
 2. Onglet, Wycker Brugstraat 2. Hier staan eten en drinken centraal, de rode draad is vlees. Met deze rode draad doen ze recht aan de historie van de plek van Onglet, zowel in de winkel als in het restaurant. Onglet is gevestigd in de oude slagerij van de familie Schürmann te Wyck-Maastricht. 

Drinks:

 1. De Baron Cocktail Club, Vrijthof 36 (door de week ingang om de hoek). Dé place to be! Laat je verrassen door dit imposante gebouw, inrichting en wisselende/bijzondere cocktails! Ook hun insta en Facebook wil je gezien hebben!
 2. Mr. Smith, Rechtstraat 55. De oplettende voorbijganger zal de cocktailshakers opvallen die dienst doen als deurklinken of het onderschrift bij de bel: press for drinks. De meeste mensen die Maastricht bezoeken, zullen echter geen flauw idee hebben dat achter dit adres een cocktailbar schuilgaat. In deze kelder is het met maar 38 stoelen snel vol, dus reserveren is slim.

Overnachten:

 1. Maison Haas Hustinx & Spa, Vrijthof 20. Prachtige kamers, suites en appartementen, ook voor een welverdiende massage na een dag hardcore shoppen of relaxen in de Spa kan je bij dit heerlijke hotel terecht.
 2. Fitz Roy: Urban hotel, bar & garden. Een oase in Maastricht!
 3. The Green Elephant. Een hip budget hotel in het hart van Maastricht. 

Zin gekregen in Maastricht? Boek een meerdaags verblijf in deze heerlijke stad, doordeweeks of in het weekend. Ga voor nog meer info, boekingen, natuurtips, rondleidingen en nog veel meer naar dé website van Maastricht.